Завантаження ...

Тендер на будівництво перемички між КППВ і ТЕЦ скасують

Тендер на будівництво перемички між КППВ і ТЕЦ скасують фото
Щороку мешканці Ковпаківського району мають холодні труби на початку опалювального сезону. Вирішенням цієї проблеми могло б бути будівництво перемички, яка б забезпечила взаємне резервування теплових джерел Котельні північного промвузла та ТЕЦ. Проте наразі тендер щодо реалізації такої ідеї має декілька зауважень від комісії «Прозорість та підзвітність» і, ймовірно, буде скасований.

Про це під час брифінгу 15 листопада брифінгу повідомив Олексій Дрозденко,  керівник Сумської МВА.
Резервування двох теплових мереж забезпечило б подачу тепла до споживачів у разі аварійних ситуацій та вчасно запустити опалювальний сезон.
 

«Основне зауваження до проведення процедури закупівлі. Щодо процедури – договір наразі не підписаний. Офіційно він знаходиться на узгоджені ціни.  Що явно видно – це відсутні підтвердження по техніці у підрядника. Невідомо, чи є у нього техніка чи немає. Взагалі процедура прописана таким способом, що там може будь-яка компанія, не маючи техніки, зайти на будівництво. Як приклад, другий учасник, що брав участь у тендері – це звичайна компанія, яка мала дві легкові авто, офіс, склад та все. На таких умовах другий учасник виходить теж у тендер. Як можна зрозуміти, це просто технічний учасник Комісією «Прозорість та підзвітність» рекомендовано проаналізувати закупівлю і переробити умови закупівлі та проводити повторно тендер. Звісно, рішення юридично щодо підписання або непідписання приймає замовник – це департамент інфраструктури міста. Всі ознаки вказують, що цю закупівлю треба скасовувати. Отже, є сумнівна закупівля і сумнівний переможець,  і потенційний виконавець», – зауважив Олексій Дрозденко. 


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: