Завантаження ...

У Сумах готові захисні споруди лише на чверть населення

У Сумах готові захисні споруди лише на чверть населення фото

Про це повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх під час сесії міської ради 17 листопада.

За словами начальника Сумської ОВА, на відновлення захисних споруд у Сумах додатково будо виділено 100 млн грн, пише Суспільне.

"Це сума, начебто, велика – але сьогодні всього 24,7 % сумчан мають захист. Діти у нас захищені після проведення робіт по відновленню споруд всього на 14,6 % від загальної кількості дітей, що ходять у садочки. Школи – на 47%", - зазначив голова ОВА.

Крім цього, Володимир Артюх прокоментував щодо необхідної кількості евакуаційних автобусів.

"З квітня, коли я прибув в Суми, з попереднім керівництвом міста ми проговорювали цю проблему. Я назвав тільки одну цифру, що для спланованої, організованої евакуації, яка б забезпечила збереження життя, необхідно 500 автобусів. На жаль, ці проблеми чомусь випали з поля зору вашого. І ми практично не наростили сьогодні можливість міста по евакуації. 500 автобусів! Практично не закупили нічого", - додав Володимир Артюх.

Нагадаємо: на початку листопада 2023 року під час перевірки захисних споруд виявили, що 574 об’єкти державної, комунальної та приватної форми власності не готові до експлуатації. Найбільша кількість необлаштованих укриттів у Сумському, Шосткинському районах, та в місті Суми.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: