Завантаження ...

Ми спитали: сум’яни про Лисенка і хабар, відновлення на посаді, військову адміністрацію

Резонансна новина про затримання мера міста Олександра Лисенка на отриманні хабара в особливо великих розмірах, що захопила інформаційний простір ще на початку жовтня, з розвитком подій продовжує залишатися у ТОПі найбільш обговорюваних. Ми вийшли до стін тепер уже Сумської міської військової адміністрації аби зібрати думки пересічних містян та поцікавитися, які очікування?



Юлія, мама в декреті
 

«Для міста – це крах. Бо голова в такий час… на корупції і таких великих сумах…  Але звинувачення ще не на 100% доведені, є й інша сторона медалі, де він каже, що не був причетний. У будь-якому разі, як на мене, під час війни корупція у рази зросла, на жаль. Я думаю, що на початку своєї роботи Лисенко, звичайно, працював, зараз, особисто мене, як мер він не влаштовує. Я думаю, що достатньо було і п’яти років. Я сподіваюся, що на посаді він не відновиться. Щодо військової адміністрації, то сподіваюся, що буде краще тепер. Хоч перші пів року буде якийсь порядок, а там… Люди всі змінюються, на жаль, не в кращу сторону»



Ілона, Владислав, Вадим, студенти Машинобудівного фахового коледжу СумДУ

Ілона
 

«Якщо затримали на хабарі, на мою думку, це правильно. Раз ми йдемо у Європу, то ми не повинні бути корумпованою державою та займатися подібними справами, як займався він. Взагалі його діяльність оцінюю дуже погано. Наше місто занепало: були такі гарні парки, але зараз там нічого не працює, відсутнє озеленення міста, дороги погані. Тільки зараз почали робити. Сподіваємося, що Лисенко не відновиться на посаді. Щодо військової адміністрації, то головне, щоб ситуація не погіршилася. Сподіваємося, що після війни знайдеться людина, яка любитиме наше місто, відновить його, а не буде грабувати»

Владислав
 

«Багато чуток ходило про нашого мера, що він хабарник, грабує наше місто. Тому, я думаю нарешті, дісталося. Погоджуюся з оцінкою Ілони. Наше місто якесь сіре, навіть ця ж центральна площа – страх якийсь. Щодо відновлення на посаді, то враховуючи наш український суд – все можливо»

Вадим
 

«Хабарі – це взагалі не найкраще, що може бути. Для всіх людей має бути однакова відповідальність. Якщо був вчинений злочин, то має бути отримане покарання»



Павло, фермер

 

«Скажу коротко і лаконічно: я проти корупції на будь-якому рівні. Спіймали на хабарі? То й добре. Будуть хоч якісь зміни. Але ж потрібно розібратися чи це дійсно був хабар, чи це зелена партія намагається прибрати усіх, хто їм не угодний. Лисенко ж від партії «Батьківщина», а потрібно поставити свою людину на місце мера. Думаю, що на посаді Лисенко не відновиться. Така ж ситуація, як і з Живицьким (Дмитро Живицький – голова Сумської обласної державної адміністрації з 25 червня 2021 року по 24 січня 2023 року ред.).  Ми його вже не знайдемо. Щодо військової адміністрації, то важко щось спрогнозувати. Людина тільки прийшла на нове місце роботи. Треба півтора-два роки, щоб оцінювати»



Анна Майстренко для MistoSumy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: