Завантаження ...

На Сумщині бійці Держприкордонслужби готуються відбивати зимові повітряні атаки ворога

На Сумщині бійці Держприкордонслужби готуються відбивати зимові повітряні атаки ворога фото

З наближенням зимових холодів прикордонники посилюють підготовку до відбиття повітряних атак на кордоні з росією.

Проникнення ворожих безпілотних літальних апаратів в Україну має на меті як проведення розвідки, так і нанесення ударів по об’єктах критичної інфраструктури та навіть цивільних будівлях.

Прикордонники швидко навчаються і пристосовуються до нових викликів і загроз.

Наразі на Сумщині охоронці рубежу проводять системну роботу над ефективністю протидії ворожим дронам, чим значно підсилюють і систему протиповітряної оборони нашої країни.

Тільки упродовж останніх двох тижнів на Сумщині прикордонники знищили чотири ворожих дрони, з яких два ударні безпілотники типу «Shahed-136/131» та два FPV-дрони. До речі, «шахеди» були збиті в темний час доби лише за звуком. В інших двох випадках, крім стрілецької зброї, були застосовані антидронові рушниці.

«У першу чергу виявляємо БПЛА акустично, дуже в цьому допомагають активні навушники, – розповідає прикордонник-кулеметник Федір, – також у нас є зенітний прожектор, який дає гарний промінь на відстань більше кілометра. Маємо з собою і тепловізор, лазерні указки для підсвічування цілі».

Мобільні вогневі групи прикордонників відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України. Цілодобово, і вдень і вночі, за будь-якої погоди, ці екіпажі заступають на бойове чергування з виявлення та знищення ворожих дронів. Крім цього, у разі отримання підтвердженої інформації про імовірний маршрут руху БПЛА, мобільна вогнева група охоронців кордону негайно вирушає на вказаний напрямок для його знешкодження.

За словами старшого мобільної вогневої групи прикордонника Олександра, у роботі з ручним кулеметом допомагає тепловізійний приціл. Окрім того, важливою є загальна злагодженість команди. Кожен робить свою частинку роботи, а разом це дає хороший результат.

Зважаючи на наближення зими, Держприкордонслужба піклується про те, аби мобільні вогневі групи мали все необхідне для несення служби – теплі речі, маскувальні сітки за сезоном та інші необхідні аксесуари. Усі автомобілі пройшли технічне обслуговування та перевзулися у зимову гуму, дизельні пікапи використовують зимове пальне. Увесь комплекс заходів сприяє тому, щоб склад мобільних вогневих груп міг якнайшвидше виїхати у визначене місце для виконання завдань за призначенням.

Державна прикордонна служба України ефективно захищає та боронить український кордон.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: