Завантаження ...

ТОП-10 книг, які сум’яни купують найчастіше

ТОП-10 книг, які сум’яни купують найчастіше фото

Навіть у час новітніх технологій, існують ті самі любителі фізичних книг, від яких тягне приємним ароматом знань. Коли приємніше тримати важку книгу з товстою обкладинкою та розглядати малюнок чи гортати сторінки одна за другою, ніж автоматично клікати на телефоні, перевертаючі сторінки.

Журналісти MistoSumy.com попиталися у книгарні Сум стосовно приіоритетів сум’ян у літературі. «КСД: Клуб сімейного дозвілля» поділилася з нами статистикою продажу книг та розповіла нам, які ж найбільше користуються попитом.

ТОП-10 книг за версією КСД

Топом на сьогоднішній день – є трилер «Хірург» від Тесс Геррітсен. Його кількість продажу налічує аж 83 одиниці за 3 місяці. За ним йде література у жанрі злочинності від Сем’янківа Андрія «Танці з кістками», продаж налічує 63 одиниці за 3 місяці. За ним недалеко відійшов роман Саймона Бекетта «Записано на кістках. Друге розслідування» - 62 книги за той самий період часу.

1. «Хірург» Тесс Геррітсен

83 одиниці за 3 місяці, трилер

"Хірург" Тесс Геррітсен – захоплюючий трилер, який не відпустить вас аж до останньої сторінки. Авторка майстерно змішує напругу, інтригу та жах, створюючи непередбачуваний сюжет, який тримає читача в напрузі з першої сторінки до останньої.

***

Приходячи лише вночі, він тихо проникає у будинок і непомітно прокрадається до спальні. Його ціль - самотні жінки, що тільки щойно прокинулися, які потрапляють у жахливий кошмар. З урахуванням того, що він робить зі своїми жертвами, можна припустити, що цей злочинець має медичні знання. Саме через це його прозвали "Хірург".

Томас Мур і Джейн Ріццолі розслідують серію жахливих вбивств. Злочинець імітує стиль серійного маніяка, якого вже вбили два роки тому. Він точно копіює і найменші деталі, про які відомо мало кому. Остання жертва цього маніяка, Кетрін Корделл, убила його, і тепер сама стала метою нового вбивці. З кожним наступним вчинком невідомий наближається до Кетрін. Томасу і Джейн доведеться зупинити цього геніального вбивцю, незважаючи на всі ризики.

 

2. Сем’янків Андрій «Танці з кістками»

63 одиниці за 3 місяці, злочинність

«Танці з кістками» від Сем’янківа Андрія – це захоплива подорож у світ драми та трилеру, яка залишить вас враженим та замисленим. Сем’янків вміло створює інтригуючий сюжет, який тримає в напрузі до останньої сторінки. «Танці з кістками» - це не тільки історія про чоловіка на межі алкоголізму, але й роздуми про життя, смерть та вічні цикли.

***

Це проста історія про патологоанатома, якого неправильно розцінюють на роботі, а особисте життя занепадає. Северин вирішує змінити своє життя і, згодившись на нецільову пропозицію в області трансплантації органів, сподівається забезпечити собі комфортне майбутнє. Починаючи з невеликої, непомітної операції, він швидко переходить від відчуття відповідальності перед мертвими до безпринципності та безморалі. Перетворившись з чоловіка на межі алкоголізму до впевненого у собі злочинця. Северин демонструє, наскільки далеко може зайти людина, коли вона втрачає моральні орієнтири і наважується на безконтрольні кроки.

 

3. Саймон Бекетт «Записано на кістках. Друге розслідування»

62 книги за 3 місяці, роман

"Записано на кістках. Друге розслідування" від Саймона Бекетта - це захопливий  кримінальний трилер, який вдало поєднує в собі ще й поліцейський детектив.

***

На спокійному шотландському острові, кримінальний антрополог Девід Гантер стикається із загадковим вбивством, коли відпочиває від роботи. Обгорілі рештки тіла несуть в собі таємницю, і Гантер переконаний, що це не випадково. Але розкриття справи ускладнюється відсутністю додаткових доказів, а нові пожежі видаляють сліди злочину. І коли стає очевидним, що криміналіста хочуть зупинити, з'ясовується, що вбивця може бути серед тих, хто застряг на острові через потужний шторм. Кримінальний пазл, відрізаний від світу, на якому Гантер повинен зібрати всі деталі, перш ніж вбивця вчинить ще один крок.

4. Дарина Гнатко «Щоденник безнадійно приреченої»

56 одиниць за 3 місяці, исторично-пригодницький роман

"Щоденник безнадійно приреченої" - це не тільки книга, але й відвертий співрозмовник, який відкриває двері у світ емоційної інтимності та людської силі. У книзі ви зможете прочитати про внутрішні переживання та життя у період тяжких часів.

***

Євгенія, Женя, Єуженія... Її ім'я варіювалося протягом трьох років Другої світової війни. Цей період визначився важким шляхом від українського села до Польщі, з Польщі до Німеччини і назад. Євгенія Скриль пережила Голодомор, її сім'я стикнулася з утисками від комуністів, і вона назавжди залишила в пам'яті жорстокість нацистів.

Її козацьке коріння, тяжкі випробування і доброта людей допомогли Євгенії вижити в двох таборах смерті та знайти справжнє кохання серед страждань і зради. Але чи зможе вона разом із своїм коханим подолати всі труднощі? Відповідь на це питання розкриють сторінки її щоденника.

 

5. Саймон Бекетт «Хімія смерті. Перше розслідування»

55 одиниць за 3 місяці, трилер

"Хімія смерті" вразить тих, хто любить книги, що об'єднують в собі високий рівень напруженості і цікавий сюжет. Саймон Бекетт дарує читачеві захоплюючий витівкуватий детектив, який залишає слід у серці та бажання читати більше.

***

Після втрати дружини та дочки судовий антрополог Девід Гантер залишається в тіні, приховуючи своє минуле. Відмовившись від попередньої роботи, він вирішує розпочати новий етап життя, ставши терапевтом у містечку Менем. Тут ніхто не знає його таємниць, і здається, що його життя повертається до нормального ритму. Але спокій порушує виявлення тіла вбитої жінки на болоті, і все змінюється. Зникнення іншої жінки та жахливе знахідження її тіла вказують на появу серійного вбивці в місті. Менем переповнений тривогою, мешканці підозрюють один одного, і Девід вирішує приєднатися до розслідування, особливо, знаючи, що остання зникла жінка була його новою знайомою.

6. Агата Крісті «Вечірка на Гелловін (Привиди у Венеції)»

53 одиниці за 3 місяці, злочинність

Ця книга - це не тільки історія про вбивство та його розгадку, але і подорож у світ загадкових подій та непередбачуваних поворотів. «Вечірка на Гелловін» - це адаптація детективного жанру з поєднанням класичної прози.

***

Перед вечіркою на Гелловін тринадцятирічна Джойс висловила шокуюче: «Я бачила вбивство!». Однак, здавалося, ніхто не сприйняв її серйозно, розглядаючи це як звичайний підлітковий жарт. Навіть авторка детективів Аріадна Олівер, хоча й здатна розгадати складні головоломки, вважала це просто прагненням дівчинки здобути увагу.

Тепер перед ними стоїть подвійна таємниця: що саме бачила Джойс та хто став причиною її трагічної мовчазності? Еркюль Пуаро розпочинає своє розслідування, шукаючи перші сліди і розгадуючи загадку, яка прихована під видимістю невиновності.

7. Ілларіон Павлюк «Я бачу, вас цікавить темрява»

48 одиниць за 3 місяці, сучасна література

«Я бачу, вас цікавить темрява» –  це не просто психологічний трилер та детектив. Книга глибоко розглядає тему людської байдужості, внутрішньої темряви і вартості, яку ми готові заплатити за забуття. Це оповідання про гріхи, що набирають матеріальну форму і вимагають спокути, але за це приходиться платити дорого.

***

Книга виходить за межі звичайних кримінальних трилерів, пропонуючи унікальний погляд на темряву, яка може приховуватися у кожному з нас. Ілларіон Павлюк, який сам є визнаним експертом у галузі кримінальної психології, переносить читачів у селище Буськів Сад, де в холодну зимову ніч зникає маленька дівчинка.

Напруженість сюжету та вміння автора дотягнутися до емоційної суті персонажів роблять цю книгу невід'ємною частиною кримінальної літератури.

 

8. Тесс Геррітсен «Асистент»

46 одиниць за 3 місяці, трилер

Ця книга є другою частиною трилеру «Хірург». Сюжет розгортається навколо таємниці, пов'язаної з асистентом, яка виявляється ключовою фігурою у вирішенні кримінального пазлу. Невгамовна інтрига, небезпека і постійний розвиток подій – критерії криміналього трилеру й по сумісництву поліцейського детективу.

***

Рік тому Джейн Ріццолі вдалося впізнати та затримати злочинця, відомого як Хірург XXI століття. Її допитливість і вдале розслідування допомогли посадити його за ґрати. Але зараз на вулицях з'явився новий злочинець, який копіює методи та стиль Хірурга, майстерно виконуючи його рухи. Ще й сам Хірург втікає з в'язниці, і тепер вони обидва активно ведуть своє жорстоке полювання. Жертвами стають нові жінки, а Джейн розуміє, що вона може бути наступною у їхньому списку.

9. Тіллі Коул «Тисяча пам’ятних поцілунків» 

41 одиниць за 3 місяці, роман

Чи може пристрасть тривати вічно, подолавши усі труднощі, відстань і випробування часу? Так, це можливо, коли об'єднуються дві половинки одного серця. І любовний роман Тіллі Коул розповість про це краще за кого-небудь.

***

Рун, п'ятирічний хлопчик, який тільки що переїхав зі своєї рідної Норвегії до невеликого містечка в американському штаті Джорджія, відчуває сумніви через ці зміни. Однак, коли він стикається з ексцентричною сусідкою Поппі, його життя стає насиченим яскравими враженнями і перетворюється на захоплюючу пригоду. Виконуючи заповіт своєї улюбленої бабусі, Поппі має мету зібрати тисячу поцілунків, але не простих, а особливих, тих, що змушують серце битися ще швидше. Рун обіцяє подарувати їй саме такі поцілунки.

Це історія кохання, яка розіб’є ваше серце.

 

10. Донна Тартт «Таємна історія»

 39 одиниць за 3 місяці, сучасна література

Авторка вдало поєднує в сюжеті мистецтво, філософію та кримінальний сюжет. Основна дія розгортається в престижному коледжі, де група студентів опиняється в замкненому колі таємничих та загадкових подій. Вони поглиблюються у світ класичних мов та античної культури, але ця глибока пристрасть перетворюється в щось темне та небезпечне. Психологічний трилер у поєднанні з сучасною прозою розповість історію Річарда Пейпена.

***

Молодий каліфорнієць Річард Пейпен вступає до елітного коледжу у Новій Англії. Заздрячи обраній п'ятірці студентів, які навчаються на курсі давньогрецької мови під керівництвом харизматичного професора Джуліана, Річард відчуває себе як відділений. З часом він має щасливий випадок і потрапляє до цієї елітарної спільноти. Близнюки Чарльз і Камілла, розумний Генрі, витончений Френсіс та життєрадісний Банні – усі вони, схоже, оточені аурою недосяжності. Група проводить багато часу разом, і на перший погляд ніщо не наводить на думку про проблеми. Однак захоплення античною культурою веде до трагедії, яка нагадує не про стародавню Грецію, а про сучасний кошмар, коли кров проливається на території коледжу.

«Найбільшим попитом користуються сучасні романи, детективи та фентезі. Сучасні романи сумарно вдвічі популярніші за інші категорії», - поділилася з нами PR-менеджерка видавництва КСД, Тетяна Рябченко


Підготувала Біловол Наталія, MistoSumy.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: