Завантаження ...

У Сумах відзначили День Гідності та Свободи

У Сумах відзначили День Гідності та Свободи фото

Вшанувати десяту річницю Революції Гідності прийшли представники обласної та міської влади, депутати, військові, правоохоронці, громадськість.

Вони поклали квіти до пам’ятних знаків на Алеї Слави Баранівського та Центрального кладовищ, до могили Героя України Олексія Братушки, до меморіального знаку Героям Небесної Сотні. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

«Вже другий рік поспіль ми відзначаємо День Гідності та Свободи на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, - зазначив голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко. - Ми завжди повинні пам’ятати героїчні вчинки всіх полеглих під час Революції Гідності, серед яких і наш земляк Олексій Братушка, та усіх військових, які віддали своє життя за незалежність України. Ціна нашої свободи дуже висока. І ми маємо завжди пам’ятати про це».

21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Події на Майдані забрали життя 106 українських патріотів. Ще понад дві тисячі українців було поранено.

Вже навесні 2014 року розпочалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: