Завантаження ...

У Сумах відкрили Офіс відновлення та розвитку громади

У Сумах відкрили Офіс відновлення та розвитку громади фото

У Сумах у партнерстві з ПРООН на базі управління стратегічного розвитку міста відкрили Офіс відновлення та розвитку.

Начальник структурного підрозділу Оксана КУБРАК розповіла, що Сумська міська ТГ стала одним із шести учасників пілотного проєкту зі створення Інтегрованої моделі відновлення та розвитку громади. Відкриттю безпосередньо Офісу відновлення та розвитку передувала значна підготовча робота, яка, зокрема, охоплювала облаштування приміщення, робочі зустрічі, тренінги та консультації з актуальних питань за тематичними напрямами з експертами ПРООН. Окрім методологічної допомоги донор проєкту надав обладнання для проведення презентацій та конференцій, комп'ютери та оргтехніку для фронт та бек-офісів, м'які та корпусні меблі на загальну суму близько 1,2 млн грн.

Начальник Сумської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО подякував партнерам в особі програмного аналітика з доброго врядування ПРООН Ганни БІЛЯВСЬКОЇ за зусилля у напрямку допомоги сумській громаді, що охоплює різні напрямки. Він позитивно оцінив появ у Сумській міській ТГ Офісу відновлення та розвитку й пообіцяв всіляко сприяти його функціонуванню.

«Це правильне рішення – створити на базі управління стратегічного розвитку такий простір. Налагодження на його базі співпраці влади, громадськості, бізнесу інших сторін дозволить напрацьовувати ефективні рішення, спрямовані на відновлення та розбудову нашої громади як місцевим коштом, так і залученим», – зазначив він.

Своєю чергою Ганна Білявська відзначила Сумську міську ТГ як одну з таких, де відкриті до новацій та їх практичного впровадження.

«З початком повномасштабного вторгнення ми отримали дозвіл на поширення діяльності, зокрема на Сумську область. Якщо у перші місяці допомагали практичними речами, таким як, наприклад, генератори, а зараз націлені, відповідно спрямування програми, саме на розвиток громад. Прагнемо до того, щоб змінювалося все: не лише столи та стільці, а й мислення. Сумська громада – це та, яка ніколи не боїться наших ініціатив», – сказала вона.

Заступник очільника Сумської міської ТГ Станіслав ПОЛЯКОВ подякував партнерам за позитивні відгуки та висловив готовність до продовження співпраці.

Офіс відновлення та розвитку громади створено в межах проєкту Програми ООН з відновлення та розбудови миру зі створення Інтегрованої моделі відновлення та розвитку громади, спрямованої на зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування України щодо повоєнного відновлення та розвитку територій і громад. Він стане мультифункціональним простором для ухвалення управлінських рішень, платформою для партнерства, простором для групової та аналітичної роботи. Тут планують проводити онлайн та офлайн заходи влади з бізнесом, громадськістю, зустрічі з іноземними делегаціями, інвесторами, донорами, неформальні заходи, навчання для посадовців органу місцевого самоврядування, створювати умови для розвитку громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: