Завантаження ...

У Сумах директорку школи № 12 Ірину Губську судитимуть за голосування, яке призвело до "конфлікту інтересів"

У Сумах директорку школи № 12 Ірину Губську судитимуть за голосування, яке призвело до "конфлікту інтересів" фото

У Зарічному районному суді м. Суми судитимуть директорку школи № 12 та депутатку Сумської міськради Ірину Губську за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Інформація про те, що справа призначена до розгляду на 5 грудня, з'явилася у реєстрі суду, пише Суспільне.

Йдеться про голосування Ірини Губської на сесії міськради 9 серпня. Тоді депутати 22 голосами "за" підтримали передачу приміщень гімназії № 1 школі № 12, директоркою якої є Ірина Губська.

У пресслужбі Сумської обласної прокуратури Суспільному повідомили, що після прийнятого на сесії рішення, батьки гімназії № 1 звернулися до Управління стратегічних розслідувань. Там встановили, що депутатка мала приватний інтерес, бо була на посаді керівника закладу, на користь якого приймалося рішення. Вона проголосувала за питання в умовах реального конфлікту інтересів, що має склад адміністративного правопорушення. Відтак, стосовно Ірини Губської склали адміністративний протокол та направили його до суду.

Також прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним рішення міськради та скасування цього рішення, на даний час триває судовий розгляд.

Свою позицію Ірина Губська висловила на своїй сторінці в Facebook: "Попит на наші освітні послуги зріс і кількість дітей також. Ми навчаємо, проводимо всі шкільні свята, щось, звичайно, змінюємо, але школа живе! (Не всім це подобається). Батьки наших дітей звертаються з проханням якомога частіше задіювати їх у навчанні наживо. А ми не можемо, бо маємо площу навчальних приміщень 888 м кв. проти 2224 м кв. у наших сусідів".

Що відомо про гімназію № 1 та школу № 12 у Сумах

У квітні 2023 року на сайті Сумської міської ради опублікували проєкт рішення щодо об'єднання гімназії №1 зі школою №10. Йшлося, що в такому випадку приміщення гімназії мають віддати школі №12. Тоді начальниця управління освіти і науки міськради Неля Вербицька розповіла Суспільному, що у планах створити ліцей.

Спеціальна депутатська комісія ще у травні 2019 року вирішила розділити Сумську гімназію №1 та школу №12, але тоді остаточне рішення так і не ухвалили.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: