Завантаження ...

Ми спитали: чи тепло у ваших квартирах, сумʼяни? (опитування)

Ми спитали: чи тепло у ваших квартирах, сумʼяни? (опитування) фото

Зараз, коли температура на вулиці знижується не по днях, а по годинах – дуже важливим стало питання отоплення власної оселі. У Сумах центральне опалення повинні були увімкнути ще 24 жовтня, але чи насправді тепло у сумських домівках. Чи якісно гріють комунальщики наші батареї, а разом із ними наповнюють теплом і наші серця?

Щоб дізнатися відповіді на ці питання, наші журналісти вийшли на вулиці міста. Також ми не оминули і теми, про яку зараз всі говорять в Сумах: що вони думають про історію з хабарем міського голови, а також як відосяться до призначення військової адміністрації?

Тетяна Крижська, педагог, живе на вул. Івана Сірка

«Взагалі я не маю права скаржитися, бо у нас автономне опалення. Якщо холодно — додаємо, якщо жарко — сбавляємо. У цьому нам пощастило. Коли обирали квартиру, звертали на це особливу увагу, бо випадки можуть бути різні. А в додаткових якихось батареях чи ще чогось не потребуємо, бо це не має сенсу. Якщо нам холодно якось, то просто накручуємо на котлі та й все.»

«Повністю згодна зі звинуваченням нашого міського голови. Бо якщо людина ні в чому подібному не приймає участі, то вона не опинитися у тому самому місці, у той самий час та момент. До хабарів відношусь повністю негативно. Усі повинні слугувати народу та законодавству, брати участь у міжнародних якихось проєктах, згідно з законом та Конституцією. І як я вже казала, служити народу, як і прописано у Конституції України. А не собі у карман усі гроші. Хотілося б, щоб на такі відповідальні посади обирали вибірково, згідно якихось критерій чи оцінювання, а не просто по кумовству.»

«Сподіваюсь, що призначення нової військової адміністрації приведе нас до чогось нового.»

Юрій Перієнко, будівельник, живе на Харківській

«Взагалі було тепло, але я тільки повернувся з лікарні, й моє вікно якимсь чином було вибито, тому зараз там морозно. Тим не менш, як тільки полагоджу, думаю, усе буде у нормі.»

«Відверто кажучи, не дуже знаюся на політиці. Не люблю туди лізти, тому не можу нічого сказати стосовно цього.»

Дмитро Косінов, тренер, живе на вул. Нижньосироватська

«Відверто кажучи, сам не розбираюся, але накручувати температуру не можу. Увімкнули його у кінці жовтня наче. Взагалі тепло, не бачу сенсу витрачати гроші на додаткову опалювальну техніку, якщо температура вдома й так висока, ходити можу навіть без кофти.»

«Стосовно питання про нашого міського голову, моя відповідь дуже коротка: світом керують гроші. Україна — то гроші.»

Дмитро Яременко, фотограф, живе на вул. Миру

«Проживаю на сьогоднішній момент я в общазі СумДу, досить тепло, але сказати, що прям жарко не можу. Тим не менш, температура тримається висока, а батареї теплі. Якихось допоміжних вентиляторів не купляв.»

«А от стосовно Лисенка та його завдатку про визволення, дуже негативно відношуся. З самого початку не любив нашого Голову й мріяв, щоб його замінили. Й ось, це майже сталося. Вірю у те, що на його заміну прийде кваліфікована людина, яка буде працювати для народу, а не для себе.»

«Чесно кажучи, про військову адміністрацію вперше чую.»

Діана Брік, студентка, живе на вул. СКД

«Взагалі живу в однокімнатній квартирі. Сказати, що холодно – ні, але, у цей же час, і не жарко. Тобто, якщо сидіти за комп’ютером і працювати, не рухатись ніяк, то можна замерзнути. Ще й проблема з вікнами. Живу на зйомній квартирі, й вікна на ній були встановлені не правильно, через що пропускають холод. Тому не так тепло вдома, як могло би бути. Але, тут мені пощастило, бо я холодолюбива людина, й не можу на таке скаржитися.»

«Це не просто звинувачення, це факт вимагання та хабаря. При тому, усі сум’яни знають, що наш Лисенко ніколи не відрізнявся доброчесністю, завжди був корупційною особою, тому навкруг себе зібрав таких самих. І що взагалі така людина може хорошого зробити для міста? Тим паче, під час війни. На моєму досвіді, більш молода частина сумчан ніколи не підтримували Лисенка. На виборах більше старшого покоління, аніж молодого, бо на них майже не акцентують увагу. Цим поколінням нехтують, хоча вони можуть бачити те, що старшому поколінню не видно. Сподіваюсь, що Лисенка все ж таки посадять, бо ми повинні боротися з корупцією й робити жорсткіші дії, а не відпускати при першій же заставі у кілька мільйонів. Або вони підкупляють собі місця після очевидних правопорушень – це не норма. Абсолютно усі це бачать, але ніхто не звартає на це уваги. Для нас це вже норма, що при владі людина-корупціонер. Це дико.»

«З приводу військової адміністрації – не можу нічого сказати, бо не було багато часу розібратися стосовно Дрозденка, якого призначили. Хто це, що у нього за плечима. Але, особисто для мене, зараз будь-яка зміна, за умови, що на чолі міста Суми ми маємо Лисенка – це хороша зміна. Бо про його дії знають усі. Сподіваюсь, що буде виділятися більше коштей на бойову нашу підготовку та на укриття.»

Спілкувалася Наталія Біловол, MistoSumy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: