Завантаження ...

Кількість смертельних ДТП в Сумах з початку року збільшилася в рази

Кількість смертельних ДТП в Сумах з початку року збільшилася в рази фото
Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України кількість ДТП у Сумах зменшилася, проте чисельність летальних випадків унаслідок дорожньо-транспортних пригод, навпаки, зросла.

За інформацією управління патрульної поліції в Сумській області, яку вони надали нашій редакції, у 2021 році в обласному центрі зареєстровали 1209 дорожньо-транспортних пригод. У 2022 році під час активних бойових дій кількість аварій в Сумах зменшилася орієнтовно на третину, їх зареєстрували - 883. Це цілком логічно, оскільки багато водіїв на авто або просто виїхали у більш безпечні регіони, або зменшили інтенсивність пересування на машині.
За 10 місяців цього року (станом на 6 листопада) патрульна поліція зареєструвала 834 ДТП. Якщо така ж динаміка аварій збережеться і у листопаді-грудні, то фактично кількість ДТП у 2023 році повернеться на довоєнний рівень.
Водночас цьогоріч зафіксовано найбільшу кількість летальних випадків унаслідок ДТП. У 2021 патрульна поліція зареєструвала 4 смертельних ДТП, тоді як у 2022 - 8. На 6 листопада 2023 року в Сумах зафіксували 15 летальних випадків у наслідок ДТП, серед них 3 - за участі мотоциклів.

Тобто кількість смертей на дорогах в Сумах виросла фактично в рази, і це не може не непокоїти. Якщо говорити про мотоцикли, то загалом від початку 2023 року у дорожньо-транспортні пригоди в Сумах втрапили 22 мотоцикли. У 2022 році цифра ДТП за участі мотоциклів була майже втричі меншою. - 8 випадків без загиблих осіб. До повномасштабного вторгнення, у 2021 році, за участі мотоциклів сталося 26 ДТП, у результаті яких загинула 1 особа.

Отже, судячи з наданої статистики, не всі водії є відповідальними на дорозі. Особливо турбує збільшення кількості смертельних випадків в наслідок ДТП. Попереду складний зимовий сезон з погіршенням погодних умов і склизькою дорогою.

Тож, бережіть себе і будьте уважними та обережними на дорогах, бо вона не прощає безвідповідальності.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: