Завантаження ...

У Бурині провели в останню путь героя

У Бурині провели в останню путь героя фото

1 грудня містяни стали на коліна «коридорами пошани» на території Буринської лікарні, центральними вулицями середмістя громади, від рідної домівки Андрій на вулиці Успенський шлях…

До Андрія Стасюка прийшли вчителі, які навчали хлопця, однокласники і однокласниці, побратими, сусіди, ті, хто за покликом серця проводжають наших Героїв до місця їх вічного і останнього спочинку.

Вкотре до траурної церемонії доєднуються із державними прапорами внутрішньо переміщені особи, для яких Буринщина стала прихистком, і висловлюють свою активну громадську позицію.

- Сьогодні ми прийшли провести в останню дорогу нашого воїна-захисника Андрія, вірного сину України, який ціною власного життя захистив цілісність України, - секретар Буринської міської ради Володимир ПИСАНИЙ зворушливо звернувся до присутніх на Алеї Героїв. - Стасюк Андрій Павлович. Народився 7 листопада 1986 року у місті Буринь. У місті Буринь він закінчив першу школу, потім служив у лавах Збройних Сил України. Після служби продовжив працювати у місті Києві муляром у «Київміськбуді».

Андрій був завжди веселим, добрим, порядним юнаком. Андрій любив життя, любив спілкування, любив природу, був гарним кінологом…

У червні 2022 року Андрій призваний Буринським ТЦК, мобілізований до лав ЗСУ. Проходив службу у Сумах, Чернігові, Ніжині, на Донецькому напрямку.

25 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання отримав поранення, які несумісні з життям…
 

Андрій до останнього залишився вірним сином України, до останнього залишився Присязі, своїм товаришам і народу України. Вічна пам'ять Андрієві!

Настоятель Храму святих Віри, Надії, Любові та матерії їх Софії отець ДИМИТРІЙ, провівши чин відспівування, наголосив, що ми маємо пам’ятати завдяки кому вранці прокидаємося і займаємося буденними справами.

Похресник мами Андрія, якому важко було стримувати сльози, подякував усім, хто прийшов попрощатися із його братом…

Андрія Павловича Стасюка поховали на Алеї Героїв під звуки Гімну України, прощального військового салюту.

…І падав сніг на квіти, прапори, на щойно викопану землю, прощаючись із захисником України, вірним і надійним сином для неньки, вірним і надійним сином Батьківщини, повідомили в мерії Бурині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: