Завантаження ...

У Конотопі судитимуть підрядника, який привласнив бюджетні кошти на ремонті дороги

У Конотопі судитимуть підрядника, який привласнив бюджетні кошти на ремонті дороги фото

Слідчі Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Конотопської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно директора одного з підприємств, який зловживаючи своїм службовим становищем привласнив 376 000 гривень з місцевого бюджету.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2021 році директор підприємства уклав договір з Управлінням житлового комунального господарства Конотопської міської ради на роботи з поточного ремонту дороги в місті. Після укладання договору у нього виник злочинний умисел на привласнення даних коштів.

Реалізовуючи свій задум, чоловік склав завідомо неправдивий офіційний документ, а саме акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому вказав, що всі пункти укладеного договору виконані на належному рівні, хоча завідомо знав, що це не так. Крім цього, склав довідку-вартості за завищеними обсягами виконаних робіт. Дані факти підтверджуються висновками судових експертиз.

Таким чином підозрюваний привласнив грошові кошти належних Управлінню житлового комунального господарства на суму 376 тисяч гривень.

За клопотанням слідчого та прокурора на майно зловмисника накладено арешт з метою відшкодування завданих збитків.

Крім того, правоохоронці встановили, ще один факт злочинної діяльності директора підприємства. Поліцейські з’ясували, що зловмисник здійснив фінансові операції спрямованих на легалізацію доходів отриманих злочинним шляхом, перерахувавши на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно директора, за ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 , ч.4 ст. 191 , ч. 1 ст. 209 Кримінального Кодексу України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: