На Сумщині затримали наркозбувачів, якими керували з СІЗО

Поліцейські затримали кримінальний квартет, який займався незаконним збутом психотропних речовин.

Поліцейські затримали кримінальний квартет, який займався незаконним збутом психотропних речовин.

За даними слідства четверо осіб, один із ув’язнених Сумського слідчого ізолятора створив магазин у «Telegram» та разом із сусідом по камері залучив ще чоловіка та жінку, які мешкали в Охтирці.

Ті, перебуваючи на свободі, за вказівками отримували психотропні речовини у поштоматах під зміненими анкетними даними отримувача. Після чого, важили необхідну кількість наркотиків на електронних вагах, пакували у зіп-пакети, обгортали ізолюючою стрічкою, тим самим виготовляли «закладки». У подальшому розкладали їх та фіксували геолокацію. Інформацію про це надсилали ув’язненим, а ті в свою чергу, після отримання підтвердження про сплату, замовникам.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури повідомили усім чотирьом зловмисникам про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконний збут особливо небезпечної психотропної речовини у особливо великих розмірах). Правоохоронці працюють над встановленням каналів постачання заборонених речовин та причетних до цього осіб. Слідство триває, повідомляє поліція Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: