Завантаження ...

У Сумах планують встановити комплекси для розпізнавання облич водіїв

У Сумах планують встановити комплекси для розпізнавання облич водіїв фото
У рамках проєкту «Безпечне місто. Охорона» у Сумах додатково встановлять понад 200 камер та додаткові комплекси для розпізнавання облич – повідомив Олексій Дрозденко під час брифінгу 7 грудня.

Протягом 2021-2022 років у місті встановили 38 оглядових камер та 93 – для розпізнавання номерних знаків, а також три великих рухомих камери.

«Всі в’їзди в місто й основні дороги закриті, автоматично йде розпізнавання автівок: передається марка, колір, знак і фото лобового скла», - говорить керівник Сумської МВА.


За його словами, Сумська область займає 5-6 місце в Україні, де впроваджене програмне забезпечення “CaMap”. На 2024 рік заплановано в обласному центрі планують встановити ще 80 оглядових камер, 113 – для розпізнавання номерних знаків та додаткові комплекси для ідентифікації облич водіїв.

Також, орієнтовно влітку 2024 року аналогічні камери встановлять в місцях масових скупчень. Зокрема, біля ТЦ «Мануфактура», «Лавина», «MOST» та «Епіцентр».

«З літа бізнес готовий купувати за свої кошти вказані або аналогічні камери, які підходять під цю систему і встановлювати їх в місцях скупчень. Зокрема це «Мануфактура», «Лавина», «Епіцентр» і «MOST». Ми запропонуємо також і маленькому бізнесу приєднуватися, адже таким чином вони отримають доступ більш широкий до оглядових камер», - говорить Олексій Дрозденко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: