Роменці провели в останню путь молодшого сержанта Дмитра Скибу

11 грудня в Роменська громада вшановувала загиблого Дмитра Скибу, який повернувся додому «на щиті».

11 грудня в Роменська громада вшановувала загиблого Дмитра Скибу, який повернувся додому «на щиті».

Церемонія прощання з загиблим Героєм відбулася на Алеї Слави біля Меморіалу пам’яті полеглим військовослужбовцям Роменської громади.

Дмитро народився 12 лютого 1990 року в м. Ромни. Навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 11. Після закінчення школи навчався в Роменському коледжі СНАУ за спеціальністю «Агроінженерія».

Дмитро був професійним спортсменом, кандидатом у майстри спорту України (КМСУ) з боксу.

У 2017 році одружився. Був дуже віруючою людиною, останні 3 роки перед війною служив при церкві, де виконував обов’язки пономаря.

9 травня 2022 року Дмитро за покликом серця пішов захищати рідну землю від ворога. Вирушаючи на війну, вдома залишив дружину та маленького синочка.

Дмитро був командиром відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу механізованого батальйону, боронив Батьківщину на Авдіївському напрямку. Був справжнім професіоналом своєї справи, інструктував та навчав хлопців навіть з інших підрозділів.

Дмитро мав би повернутись додому після ротації… Та на жаль стався трагічний випадок, який в одну мить розділив світ рідних йому людей на «до» та «після»…

8 грудня 2023 року молодший сержант Скиба Дмитро Іванович загинув в районі Мирнограда Донецької області.

Тепер йому назавжди 33 роки…

У Дмитра залишились мати, батько, дружина, маленький син, сестра…

За військові досягнення, виявлену мужність та проявлений героїзм Дмитро Скиба нагороджений нагрудними знаками «Золотий хрест» та «За зразкову службу», повідомили в мерії Ромен.

Вічна пам‘ять та слава Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: