Волонтерів запрошують долучитися до Ради волонтерів Сумської області

Задля консолідації зусиль волонтерських організацій, органів влади та місцевого самоврядування для надання допомоги жителям Сумщини та вразливим верствам населення створена в області Рада волонтерів.

Задля консолідації зусиль волонтерських організацій, органів влади та місцевого самоврядування для надання допомоги жителям Сумщини та вразливим верствам населення створена в області Рада волонтерів.

Про це повідомили під час брифінгу в Офіційному медіацентрі директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської ОДА Сергій Над’ярний та голова Ради волонтерів Сумської області Тетяна Шевченко, повідомили в ОВА.

«28 листопада начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх своїм розпорядженням утворив Раду волонтерів Сумської області, затвердивши відповідне положення та персональний склад цієї Ради. Рада волонтерів – це консультативно-дорадчий орган. Тож мета і завдання її випливають із її статусу: це сприяння здійснення волонтерської діяльності в області, а також налагодження комунікації між волонтерськими організаціями та органами влади, між самими волонтерськими організаціями та задля допомоги ОВА, інших органів влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні системних проблем волонтерів», – повідомив Сергій Над’ярний.

Уже відбулось кілька засідань Ради волонтерів. На першому засіданні Ради волонтерів Сумської області волонтери прямим голосуванням обрали її керівний склад – голову та заступників голови Ради волонтерів.

«Вчора відбулося третє засідання Ради волонтерів, на якому ми прийняли рішення – створити комунікаційну платформу. Це ресурс для покращення і прискорення допомоги, де б волонтери могли обмінюватись інформацією про свої потреби та наявні ресурси, щоб прискорювати логістику тощо. Також через цю платформу буде йти комунікація з громадами, щоб усі громади, особливо прикордонні, не залишились без допомоги», – розповіла Тетяна Шевченко.

Спочатку до Ради волонтерів увійшли 22 представники волонтерських організацій. На останньому засіданні додалося ще 15. Двері в Раду волонтерів відчинені. Будь-яка волонтерська організація може делегувати в цю Раду своїх представників. Також запрошуються до участі і самостійні волонтери, які офіційно займаються волонтерською діяльністю.

Усі, хто має бажання стати частиною команди Ради волонтерів Сумської області, можуть звертатися на електронну адресу Сумської ОВА: mail@sm.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: