Завантаження ...

Роменчанка втратила 29 тис. грн, купуючи “айфон” в інтернеті

Роменчанка втратила 29 тис. грн, купуючи “айфон” в інтернеті фото

До Роменського районного відділу поліції з заявою про злочин звернулася 30-річна жителька району.

Жінка повідомила, що кілька днів тому на сайті "OLX" замовила собі мобільний телефон "iPhone 15" за який заплатила 25000 грн на вказаний продавцем банківський рахунок та 3900 грн на іншу банківську картку продавця. Прийшовши до відділення пошти забрати посилку, вона виявила, що передоплата за телефон не зарахована, а «продавець» на зв'язок з нею не виходить.

У поліції наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Водночас поліція нагадує, що найбільш розповсюдженими видами Інтернет шахрайств сьогодні є:

  • шахрайства під виглядом купівлі – продажу товарів на відомих Інтернет майданчиках та в соціальних мережах;
  • шахрайства з використанням фішингових посилань;
  • надсилання повідомлень про нібито заблокування картки.

Щоб не стати жертвою таких злочинів, перш за все потрібно бути уважними під час спілкування з невідомими особами по телефону та в мережі Інтернет; не потрібно нікому повідомляти сумнівні коди авторизації, які надходять у вигляді СМС повідомлень; у випадку купівлі товарів, не перераховувати наперед грошові кошти; не переходити за сумнівними посиланнями, які надходять на електронну пошту та у вигляді СМС повідомлень чи в месенджерах.

Пам'ятайте, що співробітники банків та інших установ ніколи не запитують СVV-код вказаний на картці, ПІН-код картки, термін дії картки, суму поповнення та зняття грошових коштів з карткових рахунків. У випадку виникнення якихось сумнівів краще зателефонувати на гарячу лінію банку для уточнення інформації.

У випадку, якщо ви все ж стали жертвою Інтернет-шахрайства, необхідно звернутися до поліції за телефоном 102 чи безпосередньо до територіальних підрозділів поліції, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: