Завантаження ...

Тростянець попрощався із холодноярівцем

Тростянець попрощався із холодноярівцем фото

Захищаючи Батьківщину від російських окупантів, у тяжкому бою біля Кліщіївки на Донеччині загинув Власенко Роман Олександрович з Тростянця.

Життя справжнього патріота, надзвичайної і світлої людини, воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі, обірвалося 27 листопада 2023 року, під час тяжкого бою.

Церемонія прощання та поховання Героя відбулися 20 грудня у Тростянці, на цвинтарі №2 по вул. Луніна.

Власенко Роман Олександрович народився 13 листопада 1979 року у м. Тростянець. Навчався у міській школі № 5, потім здобув професію зварювальника у Тростянецькому СПТУ-25. Строкову військову службу Роман Власенко проходив у військово-морських силах України, потім близько 10 років служив моряком за контрактом. З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України, після повернення працював різноробом у рідному місті. Він добровольцем вступив до лав Збройних Сил України у перший же день повномасштабного вторгнення – 24 лютого Роман зателефонував мамі, забрав документи, та пішов у сторону Охтирки, щоб доєднатися до військових та стати на захист рідної держави від ворожої навали.

Власенко Роман Олександрович, позивний «Моряк», служив старшим солдатом 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону, 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр», проявив себе мужнім, сміливим та безстрашним воїном.

Тростянчани створили живий коридор, щоб віддати останню шану воїну, який захищав усіх нас від російських загарбників, котрі посягнули на українську землю, а на цвинтарі відбулася прощальна церемонія за участю бойових побратимів, рідних і близьких людей, повідомили в мерії Тростянця.

Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: