Завантаження ...

На Сумщині блогеру-мільйоннику дали 12 років за пропаганду агресії рф

На Сумщині блогеру-мільйоннику дали 12 років за пропаганду агресії рф фото

Внаслідок публічного обвинувачення прокуратури Сумської області, блогера-мільйонника, що співпрацює з державою-агресором, визнано винним у розповсюдженні інформації, виправдовує збройну агресію російської федерації проти України.

За рішенням суду від 22 грудня 2023 року його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років.

Судове рішення ґрунтується на доказах того, що 48-річний чоловік, неприсутній в Україні з 2014 року, активно використовує російську федерацію для поширення інформації, яка виправдовує здійснення збройної агресії Росії проти України. Його публікації у соціальних мережах, адресовані російській аудиторії, включають в себе відзначення себе як головного спікера війни та підтримку "мобілізації" росіян.

Відзначено також, що блогер використовується для розповсюдження дезінформації, яка виправдовує втрати російських військ та спростовує факти про військові події.

Виправдовуючи поразки військових рф, блогер розповідає підписникам, що українські військовослужбовці «прикрывшись мирным населением, осуществляют военные переброски», а гуманітарна катастрофа в окупованих росією містах «вызванная в первую очередь действиями со стороны Киева. И пока российские войска не разгромят вооруженные силы Украины, к сожалению, так всё и будет».

Оскільки обвинувачений перебуває за межами України, проводиться спеціальне судове провадження. Попередньо було накладено арешт на майно обвинуваченого, яке знаходиться на території Сумської області, за клопотанням слідчого та згодою прокурора.

Досудове розслідування проводилось спільно слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: