Завантаження ...

За день шахраї обдурили 12 мешканців Сумщини на пів мільйона гривень

За день шахраї обдурили 12 мешканців Сумщини на пів мільйона гривень фото

Дванадцять громадян звернулись до поліції Сумщини з повідомленнями про шахрайства лише за минулу добу. Загальна сума збитків склала більше 550 000 тисяч гривень.

П’ятеро мешканців Сумської області втратили заощадження під час замовлення послуг і товарів у мережі Інтернет. Деякі з них надіслали часткову передплату, а хтось заплатив і повну суму, але так і не отримав бажане. Тож пам’ятайте: купувати та платити можна лише на безпечних сайтах, при замовлені віддайте перевагу післяплаті, навіть якщо це буде дорожче.

Цього ж дня четверо громадян намагались оформити так звану «грошову допомогу», натомість залишились ще і без своїх грошей. Вони натрапляли на оголошення про виплати у соціальних мережах та месенджерах, переходили за посиланнями, де вводили свої конфіденційні дані, і втрачали кошти, адже таким чином зловмисник отримував доступ до їх банківських рахунків. У таких випадках треба бути уважним та не переходити за сумнівними посиланнями, всю інформацію про державну чи міжнародну допомогу можна отримати з офіційних джерел.

Двом жителям області зателефонували псевдобанкіри. Жертви, нічого не підозрюючи, виконали вказівки шахраїв і виявили зникнення коштів на рахунках. Нагадаємо, що всі банківські операції бажано виконувати безпосередньо у відділенні. Працівники установ ніколи не питають ваші паролі, коди чи термін дії картки. Якщо ж вам задають такі питання у телефонній розмові, знайте це шахраї.

Дорогоцінний подарунок від іноземця, з яким познайомилась у соціальній мережі, хотіла отримати сумчанка, але потрібно було сплатити «митний збір». Жінка у гонитві за бажаним не помітила як втратили усі свої заощадження. Звінсо ж, після цього прихильник зник.

Поліцейські звертаються до всіх громадян: будьте завжди максимально обачні у всіх справах, що стосуються ваших фінансів. Не приймайте швидкоплинних рішень, ретельно обдумуйте свої дії, порадьтесь з близькими, якщо маєте будь-які сумніви, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: