Завантаження ...

У Тростянці попрощалися з Миколою Прасоловим, який загинув на фронті

У Тростянці попрощалися з Миколою Прасоловим, який загинув на фронті фото

26 лютого 2024 року, боронячи рідну землю від лютого ворога, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Іванівка, що на Харківщині, загинув захисник України Прасолов Микола Вікторович. Мужньому воїнові виповнився лише 31 рік…

Народився та виріс Микола Прасолов у місті Тростянець, після закінчення 9 класів Тростянецької загальноосвітньої школи № 5 здобув професію у Тростянецькому СПТУ-25. Микола любив спорт, захоплювався футболом, та був спокійним, врівноваженим, добрим та завжди усміхненим, дуже любив життя та рідну Україну, був справжнім патріотом.

Після Революції Гідності не зміг стояти осторонь подій, які відбувалися на Сході України – Микола Вікторович з 2015 року воював на Донбасі в зоні АТО, відстоюючи територіальну цілісність і незалежність України, мав позивний «Морячок». Після повернення з зони АТО працював на Кононівському елеваторі. Відразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році він добровольцем вступив до лав Збройних Сил України, щоби вигнати з української землі російського окупанта і повернути мир нашій землі.

У Збройних силах України Микола Вікторович Прасолов служив солдатом 1 механізованого відділення 2 механізованого взводу 2 механізованої роти механізованого батальйону 4-ої окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського. Під час виконання бойових завдань зарекомендував себе, як професійний, відповідальний, мужній військовослужбовець, який до останньої хвилини життя залишався вірним військовій присязі й народові України.

Вдячні жителі громади «живим коридором» віддавали останню шану захисникові. Поховали бійця із військовими почестями під синьо-жовтим стягом та триразовий збройний залп на Алеї Слави центрального цвинтаря, де знайшли свій останній прихисток новітні Герої незалежної України.

"Цей воїн – справжній герой, який без сумніву і вагань йшов у бій попереду інших, завжди бездоганно виконував найскладніші бойові завдання. За час служби у підрозділі "Морячок" проявив себе, як мужній воїн і справжній побратим. Від імені нашого механізованого батальйону я хочу завірити, що ми й надалі будемо нищити ворогів, які прийшли на нашу землю, до останнього, до Перемоги!", - промовив побратим Героя, заступник командира батальйону, майор Андрій Шандиба.

Прощальні слова рідним і близьким також прозвучали від заступника Тростянецького міського голови Володимира Злепка, заступника командира 2-ої механізованої роти з морально-психологічного забезпечення Дениса Заболотного.

На честь загиблого воїна військові здійснили три залпи, повідомили в мерії Тростянця.

Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: