Завантаження ...

В Охтирці попрощалися з військовим Сергієм Голубченком

В Охтирці попрощалися з військовим Сергієм Голубченком фото

6 березня в Охтирці віддавали шану загиблому військовому Сергію Голубченку.

Молодший сержант загинув 1 березня під Авдіївкою — обороняв спостережний пункт і був смертельно поранений під час мінометного обстрілу, повідомили в Охтирському РТЦК та СП, йдеться в сюжеті Суспільного Суми.

"Коли у нас була окупація у Тростянці (я сам з Тростянця) то він мені телефонував. Питав, де техніка, передавав дані. Все дитинство були рядом. Як людина був гарний, веселий. Шкоду разом робили. Все було разом. Сергія я знаю з самого дитинства. Виросли, сиділи на одному горшку, можна так сказать. Людина дуже гарна, дуже гарна. Пережив він дуже багато. Ну… і побачив він дуже багато чого. Таких людей втрачати дуже важко, боляче, — говорить Ярослав Горгопа, друг Сергія Голубченка.

Сергій почав свій бойовий шлях в 2014 році, взявши участь в антитерористичній операції.

Від початку повномасштабного вторгнення долучився до лав територіальної оборони. 18 квітня 2022 року був мобілізований, розповідає його колишній командир – Денис Свистун: "Він в моєму підрозділі виконував завдання на посаді командира відділення. Справжній воїн. Приклад для своїх побратимів. Провести героя приїхали військові з різних підрозділів, де служив Голубченко. Уздовж центральної вулиці Незалежності в Охтирці влаштували живий коридор".

"Гарний друг. Вірний, відважний, завжди можна покластись на його плече. Ніколи не підводив. Герой. Слава героям", — згадує загиблого Юрій Бондаренко, побратим загиблого.

Родом Сергій з села Сосонка, що неподалік зірваного мосту через річку Ворскла. Односельці кажуть, що коли Сергій чергував місцеві мешканці відчували себе захищеними. 20 років разом з батьками Сергія Голубченко відпрацювала Ніна Корнієнко, каже - виріс хлопчик у неї на руках: "Як почалась війна, він зразу пішов в тероборону. І він наше село із хлопцями захищав. Дай Бог їм, хлопцям, які остались живі, щоб їм здоров’я і щоб вони були живі. Щоб війна закінчилась швидше. І щоб хлопці, які воюють, вони всі остались живі і вернулись. А Сірьожі - вічна пам’ять!".

Відспівали Сергія в храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Поховали на Алеї Слави. Місяць тому Голубченко відсвяткував свій останній день народження. Йому виповнилось 32 роки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: