Завантаження ...

Лікуємося економно: як заощадити на знижках та акціях в аптеках Сум

Лікуємося економно: як заощадити на знижках та акціях в аптеках Сум фото

«Хворіти зараз дорого», – кажуть сумчани, як один. Особливо, коли сезон змінюється й на заміну холоду починається потеплішання, «волога» погода та опади. Враховуючи, що показники захворюванності збільшуються чи не кожного дня. І постає питання, а як хоча б економити на лікуванні, коли вже захворів?

Журналісти сайту MISTOSUMY.com дослідили це питання, і в цій статті ми розповімо про те, як ви можете економити на придбанні ліків у нашому місті, використовуючи акції та знижки, що пропонують місцеві аптечні мережі. Дізнайтеся, як шукати необхідні препарати за найнижчою ціною та зберегти свої кошти, не поступаючись якістю та безпекою.
 

Трохи загальних корисних порад

Ми зібрали кілька корисних порад для вас, які допоможуть раціонально витратити ваші гроші на медичні препарати:

  • Перевіряйте альтернативні варіанти ліків: Якщо лікар виписує рецепт, питайте про аналоги медикамента, щоб потім можна було порівняти ціни й купити більш вигідний варіант. Часто аналоги мають такий же склад та ефективність, але продаються за більш доступною ціною;
  • Користуйтеся програмою знижок та акцій: Кожна аптечна мережа надає якісь знижки, акції чи накопичувальні дисконтні картки, які допоможуть вам економити на купівлі ліків;
  • Порівнюйте ціни: Іноді порівняння між різними аптечними мережами може зекономити значну суму грошей.
  • Перевіряйте ліки вдома: Ми говоримо саме про вашу домашню аптечку, адже часто буває таке, що ми забуваємо про деякі препарати, які там є.
  • Користуйтеся послугами картки з кешбеком: Не рідко можна зустріти кредитну банківську картку з кешбеком.

Засоби для здоров'я повинні бути доступними для всіх, тож дотримуючись цих порад, ви зможете зекономити кошти без зниження якості медичного обслуговування.
 

Як отримати ліки безоплатно

Як повідомляє МОЗ, деякі ліки містяни можуть отримати повністю безоплатно або з невеликою доплатою. На початок листопада 2022 року програма реімбурсації «Доступні ліки» продовжувала своє розширення, включаючи нові медикаменти, вартість яких відшкодовується частково або повністю.

До таких медикаментів відносимо:

  • Проти серцево-судинних хвороб;
  • Для профілактики інсультів та інфарктів;
  • Проти нецукрового діабету та цукрового діабету І типу (інсулін) та діабету ІІ типу;
  • Для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів,розладів психіки, поведінки, а також епілепсії;
  • Для лікування хвороби Паркінсона.

Щоб отримати безпосередньо безоплатні ліки для початку потрібно звернутися до вашого лікаря (терапевта, педіатра чи сімейного) з яким укладено декларацію. Згідно ваших скарг зі здоров’ям, він надасть вам електронний рецепт з яким потрібно звернутися до аптеки з позначкою «Тут є Доступні ліки». Там ви зможете отримати ліки безоплатно або частково з доплатою за е-рецептом. Вартість ліків повністю або частково оплачує держава.
 

Як купувати ліки в аптеках дешевше

Наші журналісти за порадою звернулися до сум’янки, яка постійно шукає ліки подешевше. Чи то на майбутнє, чи за потреби – вона звертається до одного сайту Tabletki.ua.

Людмила Коваленко, домогосподарка

«Сайт «Таблеткі юа» – це наче порятунок, коли потрібно швидко знайти необхідні ліки за низькою ціною. Окрім того, якщо онлайн забронювати або купити препарат, можна отримати знижку до 30%! Раніше робила як усі: ходила по різним аптекам і порівнювала ціни, а це час та гроші. Наразі все набагато простіше. Відкрив додаток і знайшов те, що потрібно, ще й отримав знижку. Справжнє диво!»

Ми дослідили, як же працює сайт Tabletki.ua, розповідаємо:

  1. Перейшовши на сайт ви шукаєте той препарат, який вам потрібен. Також можуть бути вказані його аналоги, ефект тощо. Тобто про препарат буде повна інструкція;
  2. Обираєте припарат та дозування, натискаєте на кнопку «Знайти в аптеках» і далі вже можете встановити фільтр, за яким вам буде упорядковувати список: за відстаню або за ціною;
  3. Далі обов’язково натискаєте або «Купити», або «Забронювати». Чому звертаємо на це увагу? Бо якщо навіть той препарат буде у наявності, ціна може бути вищою, аніж на та, на яку ви розраховували;
  4. Оформлюєте замовлення у корзині, вказуючи номер телефону та електронну пошту. На ваш номер надійде повідомлення з деталями броні, а сплатити можна буде безпосередньо у самій аптеці готівкою чи карткою;
  5. Приходите в обрану аптеку протягом доби й забираєте.

Раніше деякі аптеки надавали додаткові знижки пенсіонерам. Тому вирішили обдзвонити гарячі лінії найпопулярніших аптечних мереж нашого міста й маємо для вас таку інформацію. Наступні аптеки не мають ніяких знижок для пенсіонерів:

  • «Подорожник»;
  • «Медсервіс»;
  • «Бажаємо здоров’я»;
  • «9-1-1»;
  • «АНЦ».

Натомість, нам вдалося знайти 1 аптеку, яка має знижки для людей похилого віку. Для того, щоб отримати знижку в аптеці «Берегиня» потрібно лише посвідчення пенсіонера. Проте зауважимо, що не на всі препарати можлива знижка. На жаль, на які саме препарати вона є – нам не повідомили.
 

Знижка за «бронювання» ліків

Також у соціальних мережах обговорювалась інформація, що в деяких аптеках можна зарезервувати певний препереат на певний час у певній аптеці. І в такому разі ніби-то такі ліки обходились покупцеві дешевше. Зокрема, мова йшла про мережу аптек «Бажаємо здоровʼя». Наші журналісти вирішили перевірити цю інформацію і провели невелике дослідження при купівлі конкретного препарату в цій мережі. Нашою головною метою, було дізнатися різницю вартості препарату, коли ми його бронюємо та коли просто беремо в аптеці. А також, чи на всі ліки діє додаткова знижка при «бронюванні» у поданій аптеці?

Об’єктом нашого дослідження став препарат «Левіцитам» на 500мг. Ми зателефонували на гарячу лінію мережі аптек за номером 0 800 500 512, продиктували адресу аптеки, яка цікавить, та який препарат. Як заявив оператор гарячої лінії мережі, в аптеці подані ліки будуть коштувати 1 217,90 грн, а при бронюванні 1 142,50 грн. Економія майже у 100 грн! На питання, чи на всі препарати діють знижки, нам відповіли: «Ціна при бронюванні зменшується за рахунок Інтернет-резерву, на кожен препарат відсоток знижки індивідуальний». Тобто, іншими словами, якщо вам хочеться зекономити на купівлі якихось ліків – обов’язкого заздалегідь бронюйте їх чи то зателефонувавши на гарячу лінію, чи то на сайті. Але також зрозуміло, що такі «знижка за бронювання» діють не на всі ліки, і це треба уточнювати.
 

Де ж слідкувати за знижками та акціями

Переглядати майбутні та поточні знижки чи акції аптек Сум можна на сайті GoToShop.ua. До його переліку входить аптека «АНЦ», «БАМ», «Копійка», «Аптека оптових цін», «Шар@», «Бажаємо здоров’я», «Люксоптика», «Медсервіс», «Медтехніка» та «Подорожник». Окрім того, на сайті зазначена сума знижки та скільки до її кінця залишилося.

 Як це дізнатися?

Переходите за посиланням та потрапляєте на головну сторінку по аптекам. Не заплутайтеся, адже якщо перейдете на головну (натиснувши на назву) – потрапите на стартову сторінку, де зазначені акції й інших магазинів. Отже, у «шапочці» сайту обираєте місто Суми та трішки нижче, яка аптека Вас цікавить. Далі зможете переглянути усі знижки чи акції.

Також, можна переглядати офіційні сторінки аптечних мереж та слідкувати за їх акційними пропозиціями. Нижче ми виділимо вам кілька найпопулярніших з посиланням саме на сторінку акційних пропозицій:

У деяких аптеках діє лише дисконтна система. Ми з вами вже знайомі з цією системою, адже більшість магазинів працюють за нею. На касі при розрахунку ви могли неодноразово чути: «Дискот за номером телефону маєте?», ось це ми і маємо на увазі. Коли розраховуєтеся, фармацевт повинен запитати вас про її наявність і якщо немає, то оформити. Це повністю безкоштовно, а для активації чи накопичення потрібен лише ваш номер телефону. Швидко, зручно та економно.
 

Контактні номери «гарячих ліній» аптек

Якщо вам не зручно сидіти та дивитися на сайті, а краще зателефонувати та дізнатися усю інформацію особисто від оператора, ми зібрали для вас телефони «гарячих ліній» найпопулярніших аптечних мереж.

  • «Медсервіс» - 0 800 505 253;
  • «Бажаємо здоров’я» - 0 800 500 512;
  • «9-1-1» - 0 800 505 911;
  • «Берегиня» - 0 542 770 537;
  • «АНЦ» - 5900;
  • «Оптових цін» - 920 (вам можуть перетелефонувати);
  • «Подорожник» - 0 800 303 111.



А щоб дізнатися, які аптеки входять до якої мережі, читайте також:

Скільки аптек у Сумах – ми порахували

Чи продають ліки без Е-рецепта в сумських аптеках

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: