Завантаження ...

«Зрозумів, що можу працювати сам на себе» - як хлопець на Сумщині у 21 рік відкрив бізнес з нуля

«Зрозумів, що можу працювати сам на себе» - як хлопець на Сумщині у 21 рік відкрив бізнес з нуля фото

Журналісти сайту MISTOSUMY.com поспілкувались з героєм нашого сьогоднішнього інтерв’ю Ростиславом Гребенюком – власником 8 спортивних студій. Дізнались, про його шлях в Воркауті. Про те, як можливо в достатньо молодому віці відкрити власну справу та почати заробляти на цьому. Про те, як він прийшов до цього та які складнощі на нього чекали. Читайте далі історію Ростислава:

Мене звати Ростислав, і зараз мені 23 роки. Хочу вам розповісти свій шлях в бізнесі. Я народився та виріс в селі Бакирівка, яке знаходиться в восьми кілометрів від міста Охтирка. У 18 років я поїхав від батьків до Києва на роботу, де пропрацював півтора роки на звичайних роботах: виготовляв дорожні знаки та розмітку, був менеджером з продажу. Там я набрався досвіду спілкування з людьми (замовниками) та побачив, що таке бізнес, бо виконував багато задач. Після цього в лютому 2021 році зрозумів, що можу працювати сам на себе. Але бізнес на початку – це не про великі доходи, і я не міг на початку свого шляху платити оренду житла в столиці… Тому було прийнято рішення їхати до батьків, та починати свій шлях там.

З цього моменту я почав продавати одяг в інтернеті. Продажі йшли, але не на тому рівні, на якому б мені хотілося. Так я продавав одяг півроку, і у вересні я вирішив, що треба вигадувати ще щось, що я можу запропонувати людям… І я згадав, що займався Воркаутом з 2011 року, де досяг досить високого рівня в свої часи.

Воркаут - це вуличний вид спорту, який дуже схожий на спортивну гімнастику. Він включає в себе різноманітні елементи на турніку, брусах та на підлозі. Також покращує дисципліну та фізичну підготовку. З’явився він в нашій країні відносно недавно, в 2009 році. Довгий час спортсмени займалися тільки на вуличному обладнанні. А останні декілька років, спортсмени з великим досвідом почали відкривати свої спортивні школи з Воркауту, для того щоб більш безпечно навчати молоде покоління, цьому виду спорту. Та з ціллю популяризувати його.

Тому вирішив, що треба записати відео, в якому я розповім про себе та зроблю запрошення для всіх бажаючих ходити до мене на тренування з Воркауту, а саме – на вуличний майданчик.

16 вересня 2021 року я провів перше тренування в Охтирці, в міському парку на спортивному майданчику. Тоді прийшло всього три людини. Але я зрадів, що прийшов хоча б хтось) Почав публікувати тренування в соцмережі, і почали записуватися потроху люди.


Фото з тренувань на майданчику

Наступні два місяці так і проводив тренування на вулиці, за які брав мінімальну оплату. Кожного дня я туди добирався від батьків до міста на велосипеді, щоб нічого не витрачати на транспорт… Йшов день за днем, дощ, холод, вітер, дні ставали коротшими, повертався додому вже в темряві по полях…

Далі починалися морози та сніг, і я розумів, що треба шукати якесь приміщення. Дав оголошення в Інстаграмі, і мені надійшло запрошення з приводу суборенди пілонної студії. Так, це ще не був зал моєї мрії, але я все одно дуже зрадів. Із тих грошей, що я назбирав за осінь, зробив своє перше обладнання для проведення тренувань з Воркауту, а саме – розбірний турнік. Також купив один мат та заплатив за півмісяця оренду.

Коли почались перші тренування в приміщенні, то люди побачили, що ми вже не на вулиці, і тому пішов наплив охочих дітей.

Проходить трохи менше трьох місяців, і починається війна… Життя зупинилося. Декілька місяців просто чекали… В кінці квітня все почало оживати, і було прийнято рішення в травні 2022 року починати знову тренування з Воркауту. Але всі гроші, які були – витратили в період активних бойових дій у нас. Тому, довелося взяти в борг гроші на перший місяць оренди, та починати все з початку.

Вже в червні все почало йти так, як було перед війною. Я збирав гроші та в кінці літа вирішив, що прийшов вже час відкривати свій спортзал для тренувань з Воркауту. Знайшли приміщення, і почали з моєю дівчиною робити там самостійно ремонт. Було дуже важко, витратили багато сил та фінансів, але нам вдалося. І в середині серпня 2022 року я відкрив свій омріяний ще з підліткового віку спортзал для Воркауту!


Підготовка до відкриття першого залу Воркаут зал в Охтирці

Далі наплив пішов ще більший, бо вже функціонував повноцінний гурток в місті Охтирка. Тому я почав мріяти відкрити ще один спортзал в місті Суми. Осінь-зиму 2022 року – працював тренером та вирішив взяти ще одного в помічники, бо вже не справлявся з великою кількістю дітей. В січні 2023 року я навчав іншого тренера, і він почав мені допомагати.


Воркаут зал в Охтирці

Наступним кроком в моєму бізнесі було відкриття Джампінгу в місті Охтирка на весні 2023 року. Я також мріяв про таку студію не один рік, тим паче в Охтирці такого не було ще. Ми з дівчиною закупили перші батути. Вона почала проводити перші тренування в залі з Воркауту. Знову попали в яблучко, пішов наплив людей, і одразу ж було прийнято рішення відкривати окремий зал для Джампінгу.

Квітень 2023 року – відкриття студії з Джампінгу, люди йдуть… Але не все так гладко, як хотілося б. Почали рватися батути, тому що замовили перші, які побачили в інтернеті, і тут ми потрапили на гроші… Довелося шукати нові сайти з батутами, думати, як їх можна відремонтувати…

Врешті-решт ми знайшли сайт українського виробника, який нам допоміг зрозуміти, що нам робити. Навіть довелося зупиняти тренування на декілька днів… Далі ми замовляли батути тільки в нього, і все було супер!

Було багато клієнтів, і ми почали вже повноцінно готувати тренерів до того, що вони стануть основними тренерами в місті Охтирка, як на Джампінгу, так і на Воркауті. З червня 2023 року тренери вже повноцінно почали працювати в наших двох студіях, а ми з дівчиною готувались до нашого весілля. 14 жовтня 2023 року ми одружились, і почали думати, куди ж нам рухатись далі. І було прийняте рішення, як і мріяли, їхати відкриватися в місті Суми.


Ростислав та його дружина Олена Гребенюк

В кінці жовтня ми знайшли приміщення для цього. Це був старий спортивний клуб, який вже на той час був не діючим. І ми вирішили взяти в оренду третю частину поверху, в якій було дві студії. В одній ми зробили Воркаут, а в другій – Банджі-фітнес. Чому Банджі-фітнес? Бо це дуже цікавий напрямок фітнесу, якого ще повноцінно в місті Суми і не було.

18 листопада 2023 року почали функціонувати наші щойно відкриті 2 студії з напрямків, яких ще не було в місті Суми. Звісно ж це зацікавило людей, і знову пішов наплив. На Воркаут майже одразу ж знайшовся і бажаючий бути тренером, і вже в січні я почав його навчати. Тренування йшли, день за днем людей ставало ще більше, і ми вже разом з дружиною почали мріяти про те, щоб забрати весь поверх колишнього спортивного клубу, в якому є аж було 7 студій. Нам підвернулася доля, і ми почали реалізовувати наш проєкт!!! Відкриття Greben Sport Club!

Вже в лютому 2024 року почали функціонувати ще дві студії: з пол-денсу та повітряної гімнастики на кільцях. А в березні запустили додатково: кенгу Джампінг та Джампінг на батутах. Також готуються декілька цікавих напрямків до відкриття!


Клієнти спортивного клубу «Greben school»

Всього в нас на рахунку 8 студій! В Охтирці – 2 студії та в Сумах – великий спортивний клуб! Але на цьому ми зупинятися не плануємо, далі буде ще більше!

Хочемо відкривати нові спортивні клуби, в які будемо додавати максимально нові спортивні напрямки, які будемо брати із закордону. Тому, що хочемо розвивати спорт серед молоді та серед людей в цілому, і показати, що є дійсно нові та цікаві спортивні напрямки, якими хочеться займатися, ставати сильнішими, більш дисциплінованими, та робити фігури своєї мрії, та при цьому ще й отримувати задоволення від тренувань!

Ось така моя історія, яка продовжується вже з моєю дружиною Оленою!

Залюбки чекаємо кожного з вас в наших спортивних клубах, що знаходяться за адресою:

Greben Sport Club, м. Суми, вул. Харківська, 39

Greben school, м. Охтирка, вул. Армійська, 1

Greben jump, м. Охтирка, пров. Друкарський, 1

Спілкувалась Юлія Ковальова, MISTOSUMY.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: