Завантаження ...

Від початку року росіяни нанесли 234 авіаудари по Сумщині

Від початку року росіяни нанесли 234 авіаудари по Сумщині фото

Про це під час брифінгу повідомив Володимир Артюх, голова Сумської ОВА. За його словами, з 1 січня 2024 року військові рф зростили інтенсивність нанесення авіаційних ударів на Сумщині.

«Ситуація на Сумщині непроста відносно тієї, яка була у 2023 році. Так минулого року ворог наніс два ракетних обстріли по області, тоді від початку 2024 їх вже 15. За ці 2,5 місяці військові рф нанесли 234 авіаудари, що в два рази більше ніж за минулий рік: у 2023 їх було 123. Також у 2023 році військові рф застосували 20 «шахедів» на території Сумщини, а від початку цього року – вже 25. Застосування ворожих VPF-дронів, дронів-камікадзе зросло практично в три рази - до 186 разів. Тобто ворог накопичує сили, ударні засоби ураження. Порівнюючи з попередніми днями, на сьогодні інтенсивність обстрілів зменшилася по всьому кордону лінії зіткнення. Але ми знаємо ворожі нелюдські плани – це все відновлюється, тому що авіаційних сил і засобів дуже багато», - говорить Володимир Артюх.

Основна мета ворожих атак – це цивільна інфраструктура. Так, внаслідок обстрілів на території Сумщини від початку 2024 року пошкоджено близько 300 приватних будинків та 118 енергетичних об’єктів. Найбільше постраждали селища Попівка і Лукашівка, там 90-97% інфраструктури знищено повністю. У Великій Писарівці постраждало до 40% інфраструктури.

Внаслідок обстрілів загинуло 35 жителів Сумщини, поранено 79 цивільних осіб, з них семеро – діти. Протягом 2023 року від ворожих атак загинуло 85 людей, 180 отримали поранення, з них одна дитина. 


Від липня 2023 року на Сумщині здійснюється евакуація населення з прикордонних регіонів 5-кілометрової зони.  Наразі повністю евакуювалося населення з 22 населених пунктів. Також готується проведення примусової евакуації дітей з Великописарівської та Середино-Будської громад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: