Сумські енергетики пояснили різницю між ГАВ і ГПВ

До графіків відключень електроенергії належать графіки аварійних відключень (ГАВ) та графіки погодинних відключень (ГПВ).

До графіків відключень електроенергії належать графіки аварійних відключень (ГАВ) та графіки погодинних відключень (ГПВ).

ГАВ застосовуються в аварійних випадках, коли за дуже короткий термін від 3 до 15 хвилин треба негайно знизити величину потужності, що споживається з мережі. ГАВ застосовується по команді диспетчера НЕК «Укренерго». Команду на включення також дає диспетчер НЕК «Укренерго», у таких випадках тривалість знеструмлення спрогнозувати неможливо.

ГПВ застосовуються у таких випадках, коли можна спрогнозувати критичну ситуацію в об’єднаній енергетичній системі України.

Усі графіки обмеження та відключення застосовуються виключно для збереження сталої та надійної роботи енергосистеми з заданими параметрами частоти , напруги та стійкості.

Зараз, за вказівкою НЕК "Укренерго" на території Сумської області введені саме ГАВ. Причина - атака росії на енергетику України.

Прохання з розумінням поставитися до істинних причин наших бід, повідомили в "Сумиобленерго".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: