Завантаження ...

Президент Зеленський відвідав Сумщину (фото)

Президент Зеленський відвідав Сумщину (фото) фото

У ході своєї робочої поїздки до Сумської області, Президент України Володимир Зеленський відвідав військовий госпіталь, де зустрівся з пораненими захисниками України.

Глава держави особисто побачив військовослужбовців, які отримали поранення на Куп'янському та Бахмутському напрямках, а також поблизу села Кринки на Херсонщині.

Під час зустрічі з пораненими, Президент розпитав про їхній стан та процес лікування. Він висловив щирі побажання щодо якнайшвидшого одужання військових і висловив слова підтримки та вдячності за їхню мужність і самовідданість.

Крім того, Володимир Зеленський вручив пораненим захисникам державні нагороди.

Президент також оглянув реабілітаційне обладнання та кабінет ергографії в госпіталі, а також поспілкувався з медичним персоналом, що працює на благо поранених воїнів.

У межах робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир Зеленський відвідав розташування 117-ї окремої бригади територіальної оборони.

Глава держави заслухав доповіді командувача оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ» генерал-майора Дмитра Красильникова та комбрига – полковника Максима Аксамитовського щодо оперативної обстановки в зоні відповідальності бригади та взаємодії з сусідніми підрозділами.

Командувач 117-ї окремої бригади ТрО доповів про співвідношення сил, техніки та озброєння, поінформував про особливості та динаміку використання з боку ворога керованих авіабомб. Під час наради Президент обговорив із командувачами потреби в засобах боротьби з цим типом озброєння.

Володимиру Зеленському розповіли про організацію оборони на трьох лініях рубежів. Було обговорено актуальні потреби у зброї та техніці.

Глава держави також оглянув командний пункт бригади, зокрема відділення сил підтримки, відділення роботи ППО, пункт ухвалення рішень.

Президент поспілкувався із захисниками України та подякував їм за щоденну службу під час війни.

«Дякую вам за те, що захищаєте Україну, наш суверенітет і територіальну цілісність. Бажаю здоров’я вам, вашим родинам і, звичайно, перемоги. Від цього залежить наше майбутнє», – зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський також висловив подяку рідним і близьким військовослужбовців, які підтримують і надихають наших захисників, а воїнам побажав міцності.

Президент нагородив військовослужбовців Сил територіальної оборони Збройних Сил України, Державної прикордонної служби та Національної гвардії орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

Під час робочої поїздки до Сумської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом будівництва фортифікаційних споруд біля міста Суми.

Глава держави оглянув траншеї, бліндажі, вогневі та командно-спостережні пункти.

Володимиру Зеленському розповіли про типовий проєкт будівництва взводного опорного пункту. Він передбачає, зокрема, наявність залізобетонних конструкцій, місць ведення вогню для танків та БМП, укриття з гофрованої сталі.

Важливим елементом також є смуга невибухових загороджень для стримування ворожої техніки, йдеться на сайті президента України.

Президент провів координаційну нараду щодо безпекової та соціально-економічної ситуації на Сумщині

Під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду за участю військового командування та керівників правоохоронних органів щодо ситуації в Сумській області.

Представники військового командування доповіли Президентові про оперативну обстановку, захист українсько-російської ділянки державного кордону, облаштування оборонних рубежів, протиповітряний захист області.

Глава держави також заслухав інформацію про наслідки обстрілів Сумщини з боку російських військ з використанням авіації, дронів, артилерії, кількість яких значно зросла у 2024 році. Президентові доповіли про заходи із захисту цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури.

Учасники наради приділили окрему увагу ситуації в п’ятикілометровій прикордонній зоні, евакуації населення з небезпечних районів та підтриманню порядку на цих територіях. У сфері інформаційної безпеки на Сумщині триває робота зі збільшення покриття українським ефірним сигналом та блокування російської пропаганди.

Голова Сумської обласної державної адміністрації Володимир Артюх розповів Володимиру Зеленському про соціально-економічну ситуацію в регіоні.

Президент дав доручення відповідним органам, зокрема Фонду державного майна, створити умови для повернення підприємств до нормальної роботи.

Глава держави також заслухав інформацію від керівників обласних управлінь Служби безпеки України та Національної поліції про безпекову та криміногенну ситуацію на Сумщині. Серед іншого йшлося про протидію ворожим диверсійно-розвідувальним групам, незаконному обігу зброї та заборонених речовин, боротьбу із шахрайством, зокрема щодо українських військовослужбовців.

На Сумщині Володимир Зеленський нагородив людей, завдяки яким тримається регіон у час повномасштабної війни

Під час робочої поїздки до Сумської області Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди людям, які забезпечують життєдіяльність Сумщини в час повномасштабної російської агресії.

Глава держави зазначив, що ці люди заслуговують на вдячність українського народу за те, що Сумщина вистояла, бореться й переможе.

«Вдячний рятувальникам, працівникам медичної сфери, енергетикам, які долають дуже серйозні виклики. Вдячний поліції. Всім тим, хто живе Сумщиною та бореться від душі й серця», – наголосив Володимир Зеленський і побажав здоров’я їхнім родинам.

Президент також переказав побажання перемоги представникам різних професій, які залишаються на Сумщині.

Глава держави вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня працівникам «Сумиобленерго» (одному з них посмертно), а також нагородив медалями «За бездоганну службу» ІІІ ступеня та «За врятоване життя» медиків Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, поліцейських і рятувальників. Вони були відзначені за мужність і самовідданість під час захисту територіальної цілісності України й подолання наслідків збройної агресії росії, повідомляється на сайті президента.

За участі президента в Сумах презентували платформу «Зроблено в Україні»

Під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні» та зустрівся з українськими виробниками.

Глава держави ознайомився з продукцією місцевих підприємств. Президент подякував бізнесу за підтримку економіки держави та створення робочих місць під час війни. Він наголосив, що центральна й регіональна влада повинні перебувати в постійному діалозі з бізнесом.

«Для мене дуже важливо, щоб поява нової національної платформи «Зроблено в Україні» стала результативною. Тому ми перейшли від державної ініціативи до регіональних зустрічей і працюватимемо в регіональних офісах», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави закликав усі регіони країни долучатися до роботи платформи «Зроблено в Україні» задля підтримки українських товаровиробників.

«Ми готові допомагати із замовленнями регіональному бізнесу, який може мати й державні замовлення. Сьогодні ми говоримо про те, як побачити все, що ви можете, як підписати конкретні контракти, щоб ви збільшували кількість робочих місць і розвивали економіку нашої держави», – сказав Президент.

Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що платформа «Зроблено в Україні» покликана стимулювати українські підприємства збільшувати обсяги виробництва й нарощувати експорт.

«Ми хочемо стимулювати українське виробництво та українське споживання», – наголосила вона.

Як зауважила Юлія Свириденко, на Сумщині відкрито перший регіональний офіс платформи «Зроблено в Україні». Він орієнтований на мікро- та малий бізнес. Підприємці зможуть отримати кваліфіковану консультацію та інформацію про програми підтримки.

Цього року в межах «Зроблено в Україні» Сумщина одержить понад 1 млрд грн.

Відповідаючи на запитання представників бізнесу, Президент наголосив на важливості механізмів локалізації як складової політики «Зроблено в Україні».

«Головне, що підприємство тут сплачує податки, виробляє, має робочі місця», – акцентував Глава держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: