Завантаження ...

Двом депутатам Сумської обласної ради оголошено підозру у підкупі

Двом депутатам Сумської обласної ради оголошено підозру у підкупі фото

27 березня за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурор за участі детективів НАБУ оголосив про підозру двом депутатам Сумської обласної ради. Їх викрили напередодні на пропозиції та наданні хабара у розмірі 100 000 доларів США.

Депутатам інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

За даними слідства, депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації хабар за об’єднання двох медичних установ. Це б забезпечило збільшення фінансування, а також дозволило б одній з осіб, яка надавала хабар, залишитися на посаді керівника об’єднаної лікарні.

Крім того, депутати обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

Депутатів затримано на "гарячому" одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів – 50 000 доларів США.

Важливо зазначити, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомили в САП.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: