Завантаження ...

Українці підписують петицію про присвоєння звання Героя чемпіону Європи з боксу з Сумщини, який загинув на фронті

Українці підписують петицію про присвоєння звання Героя чемпіону Європи з боксу з Сумщини, який загинув на фронті фото

На сайті президента України підписують петицію “Присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ Галінічеву Максиму Олександровичу”.

“Шановний Володимире Олександровичу, просимо Вас розглянути петицію про присвоєння звання Герой України боксеру Максиму Галінічеву, котрий загинув на війні боронячи свою батьківщину.

Галінічев Максим Олександрович був дворазовим чемпіоном Європи, фіналістом Юнацьких Олімпійських Ігор, членом національної збірної України з боксу. Це величезна втрата для українського боксу.

У травні 2022 року, він свідомо відмовився від участі в чемпіонаті Європи і пішов добровольцем захищати нашу країну в лавах 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади.

На війні Максим отримав два поранення і після кожного знову повертався на фронт, адже він завжди віддався своїй справі на всі 100%. 10 березня 2023 року він загинув у Луганській області.

Національна збірна команда України з боксу звертається до Вас із проханням присвоїти Максиму Галінічеву звання Герой України, адже він свідомо відмовився від успішної карʼєри в боксі та віддав найцінніше за свою країну - своє життя.

Слава Україні! Героям Слава!” - пише автор петиції Сапун Іван Євгенович.

Наразі зібрано 6765 голосів із необхідних для розгляду 25000.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: