Завантаження ...

Топ-менеджмент сумського концерну постане перед судом за пособництво державі-агресору

Топ-менеджмент сумського концерну постане перед судом за пособництво державі-агресору фото

Державне бюро розслідувань України завершило досудове розслідування стосовно топ-менеджменту сумського концерну, який постачав комплектуючі для військово-промислового комплексу росії.

Після початку повномасштабного вторгнення ділки продали до країни-агресора продукції на суму понад 160 мільйонів гривень.

У червні 2023 року ДБР затримало власників та топменеджмент концерну, включаючи організатора злочинної схеми, колишнього народного депутата та члена Партії Регіонів.

Діяльність концерну було заблоковано у листопаді 2022 року.

Під час слідства у колишнього нардепа знайшли книги, що звеличують росію, російські відзнаки та комсомольський значок.

У деяких підозрюваних виявлено паспорти рф та договори з країною-агресором.

З 2014 року концерн постачав російським держпідприємствам вузли, агрегати, деталі та пневматичне обладнання.

Компресори та компресорні установки, що входять до складу бойових залізничних ракетних комплексів "Молодець", а також спеціальних броньованих потягів, виготовлялися з використанням продукції концерну.

Таким чином, продукція концерну використовується у військовій сфері, у тому числі на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Концерн займав друге місце у постачанні товарів для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції.

За результатами розслідування ДБР встановило, що до складу злочинної організації увійшло щонайменше 11 осіб. 7 підозрюваним буде надано доступ до матеріалів справи. По 4 фігурантам матеріали виділені в окреме провадження.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, повідомили в ДБР.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: