Завантаження ...

Облаштування Алеї Слави на Баранівському кладовищі: дискусія та плани

Облаштування Алеї Слави на Баранівському кладовищі: дискусія та плани фото

10 квітня начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх зустрівся з представниками Ради волонтерів Сумської області, щоб обговорити питання облаштування Алеї Слави на Баранівському кладовищі.

Представники Ради волонтерів висловили думку, що виділені на проект 43,6 млн грн наразі доцільніше використовувати для допомоги ЗСУ та зміцнення обороноздатності Сумщини.

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко пояснив, що проект "Меморіал Слави" розроблено минулого року. Цьогоріч планується реалізувати лише першу чергу: підготувати сектори поховань та збудувати доріжки. На ці роботи в бюджеті міста передбачено близько 10 млн грн.

За словами Дрозденка, наразі між могилами загиблих героїв неможливо пройти, особливо в дощову погоду, тому потрібне негайне мінімальне благоустрій. Також планується встановити пам'ятники на похованнях захисників. Другу чергу реалізації проєкту запропоновано відкласти.

Володимир Артюх підкреслив, що:

  • Відділ аудиту має перевірити, чи не завищена сума коштів, виділених на облаштування Алеї Слави.
  • Робоча група "Прозорість і підзвітність" при Сумській ОВА також має перевірити тендерні закупівлі в місцевих бюджетах.
  • Під час війни кожна копійка бюджетних коштів має бути використана раціонально, ефективно та прозоро.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: