Завантаження ...

У Шостці провоели в останню путь земляка-захисника України Юрія Артеменка

У Шостці провоели в останню путь земляка-захисника України Юрія Артеменка фото

21 квітня, у Шостці попрощалися із захисником Юрієм Артеменком.

Артеменко Юрій Юрійович народився 13 березня 1974 року у місті Шостка. Був єдиною дитиною в сім’ї. Навчався у загальноосвітній школі № 11, потім – у ЗОШ № 5. За словами рідних, з дитинства хлопчик ріс активним, жвавим, товариським. Юра відвідував хореографічний ансамбль танцю «Сюрприз», грав на гітарі, любив співати. Мав багато друзів, всі його любили. Після отримання неповної середньої освіти юнак вступив до місцевого технікуму (зараз – Шосткинський хіміко-технологічний коледж ім. Івана Кожедуба) за спеціальністю «технік-технолог».

Армійську строкову службу проходив у складі Нацгвардії України, у місті Харків. Після повернення до рідного міста Юрій почав працювати в ПАТ «Укртелеком» і залишився вірним своєму підприємству протягом всього життя. Пройшов трудовий шлях від електромонтера до інженера. У 1996 році чоловік одружився з коханою дівчиною Ольгою, згодом у подружжя народилася донечка Яна. Юрій завжди був турботливим сином, чоловіком і батьком . Намагався дати родині все найкраще, невтомно працював по господарству та на присадибній ділянці. У вільний від роботи та справ час захоплювався рибалкою. Разом з донькою грав у аматорському театрі ЗОШ №11. Мріяв дочекатися внуків, після Перемоги разом з родиною з’їздити на відпочинок… але не судилося.

Повномасштабне російське вторгнення зруйнувало життя ще однієї шосткинської родини.

Юрій Юрійович був призваний на захист України 4 травня 2023 року. На фронті виконував обов’язки навідника мотопіхотної роти, воював на території Волноваського району Донецької області. Під час спілкування з родиною чоловік намагався їх заспокоїти і любив повторювати: «Не переживайте! Все буде добре!». В останній раз рідні спілкувалися з ним 15 лютого цього року. Через два дні солдат Артеменко Юрій Юрійович отримав тяжке комплексне поранення, несумісне з життям. Загинув, захищаючи рідну Батьківщину та кожного українця…

Низько схиляємось у скорботі та пошані перед пам’яттю нашого земляка.

Вічна слава Герою, нашому захиснику!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: