Завантаження ...

Експодатківця з Сум, який влаштувався суддею в “ДНР”, підозрюють у держзраді

Експодатківця з Сум, який влаштувався суддею в “ДНР”, підозрюють у держзраді фото

За матеріалами СБУ заочну підозру отримав колишній топчиновник держфінінспекції Сумщини, який влаштувався суддею у т.зв. «днр».

Служба безпеки задокументувала, що уродженець Донеччини, який у 2010-2014 роках працював на керівній посаді у держфінінспекції Сумської області, за власної ініціативи був призначений окупантами суддею т.зв. «арбітражного суду днр».

За даними слідства, у 2017 році зловмисник через власні антиукраїнські погляди виїхав до Донецька поза встановленими пунктами пропуску та вступив на службу до окупаційної влади квазіутворення «днр».

Згодом фігурант ініціативно пройшов відбір та у 2021 році був призначений окупантами суддею т.зв «арбітражного суду донецької народної республіки».

На підставі зібраних Службою безпеки переконливих доказів співпраці з ворогом на шкоду нашій державі зловмиснику заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Оскільки фігурант перебуває на тимчасово окупованій ворогом території, вирішується питання про оголошення його у розшук.

Викрили та задокументували злочинну діяльність ворожого пособника співробітники Управління СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: