Завантаження ...

Загрози вторгнення немає – начальник Сумської МВА

Загрози вторгнення немає – начальник Сумської МВА фото

Сьогодні під час брифінгу начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко прокоментував безпекову ситуацію у місті та області.

За його словами, ситуація на кордоні Сумщини контрольована, загрози вторгнення немає, у місті працюють об`єкти критичної інфраструктури та комунальні служби.

Як стверджує Олексій Дрозденко, найбільша загроза для Сум – це ворожі авіаудари. Він закликав містян реагувати на сигнали повітряної тривоги, адже росіяни нарощують свої потужності, щоб атакувати обласний центр з неба.

Ситуація на кордоні у нас контрольована. Наразі загрози вторгнення немає. Проте ворог не полишає спроб нас вражати хоч чимось. Суми з повітря атакують кожен день. Ми маємо реагувати на сигнали повітряної тривоги, адже росіяни не зупиняються та нарощують свої потужності, щоб атакувати нас з неба.  Спроби проникнення ДРГ вздовж кордону також зростають. Вони всі відбиваються, але дійсно статистика спроб ворога зростає

Об’єкти критичної інфраструктури та комунальні служби працюють у Сумах в штатному режимі. У місті достатній запас палива, продуктів та медикаментів.

 Усі наші служби працюють. Незважаючи на черги на заправках через спробу внести в нашу громаду паніку, палива вистачило всім. На сьогодні у Сумах є достатній запас палива, щоб забезпечити ним як містян, так і обʼєкти критичної інфраструктури та підприємства. Ми на упередження провели дві наради з постачальниками продуктів великих мереж і вони не підтверджують ажіотажу, але є готовність і необхідні запаси. З мережами аптек також попрацювали й вони готові до всього, якщо в цьому буде потреба. Я закликаю сумчан зберігати спокій і холодну голову, - говорить Олексій Дрозденко

Також начальник МВА повідомив, що у Сумах запроваджений РЕБ, який дезорієнтує ворога:

Березень у Сумах був жахливий через  удари по цивільно-житловій забудові, по спальним мікрорайонам. І ми відповідно відреагували – у нас активований РЕБ захист. Все місто Суми покрито РЕБами під всі частоти, що використовує ворог.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: