Завантаження ...

На Сумщині жінці загрожує до 3 років тюрми за розпалювання релігійної ворожнечі в соцмережах

На Сумщині жінці загрожує до 3 років тюрми за розпалювання релігійної ворожнечі в соцмережах фото

53-річній жительці Конотопського району інкримінують публікації в соцмережах, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті до Православної церкви України.

Жінка, будучи прихильницею та прихожанкою Української православної церкви московського патріархату, схвально реагувала та поширювала дописи, які містили зневажливі висловлювання щодо ПЦУ.

Судова лінгвістична експертиза підтвердила, що публікації підозрюваної дійсно мали на меті розпалити релігійну ворожнечу та ненависть.

Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 161 (вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Жінці загрожує:

  • Штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • Обмеження волі на строк до 5 років;
  • Позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Важливо пам'ятати, що розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті є злочином, за який передбачена відповідальність згідно з українським законодавством, повідомляє пресс-служба обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: