Завантаження ...

СБУ знешкодила банду, яка торгували трофейною зброєю на Сумщині

СБУ знешкодила банду, яка торгували трофейною зброєю на Сумщині фото

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрила та затримала злочинне угруповання, яке займалося незаконним обігом зброї на території України.

В ході спецоперації, проведеної у Києві та Львові, правоохоронці "на гарячому" затримали двох організаторів банди. Вони намагалися продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва. Ще п'ятьох членів угруповання було затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях.

В ході обшуків у зловмисників вилучено:

  • 59 бойових гранат;
  • 10 автоматів Калашникова;
  • протипіхотні міни;
  • кулемети.

За даними слідства, фігуранти шукали покупців зброї через власні зв'язки у кримінальному середовищі. Вони також використовували спеціалізовані інтернет-платформи для продажу зброї, де розміщували свої "пропозиції". Після отримання замовлення зловмисники пакували зброю в коробки з-під побутової техніки та відправляли її поштою покупцям.

Таким чином вони намагалися приховати свій "товар", але їм це не вдалося, адже СБУ вже документувала кожен крок їхньої злочинної діяльності.

Встановлено, що зброю та боєприпаси для продажу фігуранти отримували з місць колишніх бойових зіткнень на лінії фронту.

Зберігали зброю та боєприпаси вони у спеціально облаштованих схронах на території своїх будинків та в місцевих гаражних кооперативах.

Під час обшуків цих сховищ додатково було вилучено:

  • 28 бойових пістолетів, включаючи системи Макарова та ТТ;
  • 10 снайперських гвинтівок Драгунова;
  • 3 пістолети-кулемети;
  • майже 3,5 тисячі набоїв різного калібру.

Двом організаторам угруповання вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років тюремного ув'язнення, повідомили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: