Завантаження ...

Роменська громада провела в останню путь героя Сергія Передрія

Роменська громада провела в останню путь героя Сергія Передрія фото

І знову Роменську громаду спіткала невимовна втрата – «на щиті» до рідного дому повернувся Сергій Миколайович ПЕРЕДРІЙ.

Навколішках, живим коридором, з національною символікою зустріли та провели воїна в останню дорогу Героя. Прощання із загиблим Захисником відбулося на Алеї Слави.

Віддати останню шану Герою прийшли рідні, керівництво громади, священнослужителі, побратими, друзі, знайомі та мешканці громади.

Всі присутні схилили голови і молилися за спокій душі загиблого воїна Сергія ПЕРЕДРІЯ.

Від імені усієї громади зі словами скорботи, суму і співчуттів звернувся до рідних заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав СУХОДОЛЬСЬКИЙ: «Скільки сліз та людського болю відчуло це місце прощання за Героїв, які полягли за Україну і за мирне небо над нами у боях з рашистською ордою… Сьогодні знову ми проводжаємо в останню дорогу земляка, воїна, патріота, сина, батька, брата, якому судилося прожити 42 роки, віддавши своє життя за Україну. Наш Захисник показав нам приклад справжнього патріота, приклад хоробрості і відваги, він чесно і до кінця виконував свій обов’язок, віддавши своє безцінне життя за вільне майбутнє у Незалежній Україні. Для всіх нас Сергій ПЕРЕДРІЙ був, є і буде прикладом мужності і відваги, гідним оборонцем. Він загинув за мир, за правду, за рідну мову, за рідну землю. Він той, що виборював нам майбутнє! Він тепер назавжди у строю Небесного війська...»

На честь Героя пролунав Гімн України. Присутні почергово підходили до домовини, клали до неї квіти та вклонялися мужності й відвазі воїна-захисника. Адже Він був справжнім патріотом, щирим і добрим, а ще відважним та самовідданим бійцем.

Сергій Миколайович ПЕРЕДРІЙ народився 3 липня 1981 року у м. Ромни.

Навчався в Роменській школі №3. Навчання Сергію давалося легко, він гарно навчався, найбільше любив астрономію.

У 1998 році здобув закінчив школу, здобув повну загальну середню освіту.

Працював в охороні ТОВ «Нафтозахист».

14 травня 2005 року Сергій одружився, створив родину. У шлюбі народилася донька.

Паралельно з роботою поєднував навчання в Сумському державному університеті. У 2007 році здобув вищу освіту за спеціальністю «менеджмент організацій».

Далі Сергій відкрив власну справу, в яку вкладав свою душу. Чоловік був підприємцем, мав дитячий магазин одягу.

Захоплювався подорожами та автомобілями.

Як кожна людина Сергій старався забезпечити гідне майбутнє для доньки, мав плани на життя… Та у світлі мрії свідомого земляка втрутилась пекельна повномасштабна війна.

Його історія боротьби розпочалась на початку березня 2022 року. Саме тоді Сергій ПЕРЕДРІЙ вступив до лав територіальної оборони, у складі якої захищав прикордоння Сумщини.

У жовтні 2023 року був переведений до 232 окремого батальйону 128 Бригади ТРО Дніпро. Служив на посаді механіка-водія механізованого відділення військової частини. Разом з побратимами Сергій виконував бойові завдання у гарячих точках Сходу.

За час проходження військової служби Сергій був дуже цілеспрямованим, відповідальним, стійко тримав оборону та користувався неабияким авторитетом серед побратимів.

Після чергового бойового завдання зв'язок з Сергієм обірвався… Мовчав телефон, але серце рідних відчувало тугу і тривогу...

З 26 жовтня 2023 року Сергій ПЕРЕДРІЙ вважався зниклим безвісти… Але ще жевріла надія. А раптом – у полоні, можливо живий…

Розпочалися тяжкі дні та безсонні тривожні ночі в очікуванні новин. На жаль, 26 квітня 2024 року надійшло офіційне підтвердження про загибель…

Військовослужбовець, солдат Сергій ПЕРЕДРІЙ загинув 27 жовтня 2023 року під час виконання обов’язків військової служби знаходячись на взводному опорному пункті внаслідок штурмових дій ворога поблизу населеного пункту Володине Донецької області.

Нашому Героєві навіки залишилося 42 роки…

Його мужнє серце до останнього удару вболівало за Україну. Він був гідним і вмілим бійцем. Але смерть на війні часто вибирає найдостойніших…

Батьки залишилися без люблячого сина, донька без турботливого тата, сестра без надійного брата, повідомили в мерії Ромен.

Вічний спокій душі та слава воїну Сергію ПЕРЕДРІЮ, який віддав життя за незалежність України!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: