Завантаження ...

Окупанти знищили музей борщу та сала на Сумщині

Окупанти знищили музей борщу та сала на Сумщині фото

6 травня ворог знищив музей борщу та сала, який був відкритий минулого року у Великій Писарівці.

Про це повідомила сумська журналістка Оксана Ковальова.

“Музей борщу та сала відкрив у Великій Писарівці місцевий ентузіаст - відчайдух Олексій Скоркін. 20 років керував банком, а потім кинув роботу і зайнявся втіленням мрії свого життя в реальність.

Місцеві мешканці вважали Олексія диваком, насміхалися над ним, принижували та ображали. Погрожували спалити його разом із його двома музеями, які він створив під час війни в розбитих ворогом хатах.

Та коли я, приїжджа журналістка, побувала в нього в гостях і побачила його справу, то зрозуміла, що Олексій Скоркін - це "Великописарівській Сковорода", життєва та творча філософія якого не зрозуміла пересічному громадянину, життя якого обмежується суто побутовими потребами.

І про Скоркіна потрібно не лише писати, а й кричати на увесь світ. І я кричала. І привозила до Великої Писарівки іноземних журналістів, щоб вони теж побачили ці музеї та цього Медовика - Сковороду.

Що цікаво, з усієї моєї книги читачам найбільше подобається історія саме про музейника - медовика. Бо дійсно, те, що він робить, це один випадок на мільйон. І це достойно уваги світової аудиторії.

Олексій, Ви - неймовірний. Непересічний. Талановитий. Креативний. Справжній патріот, який любить свою громаду та Україну і робить усе можливе для скорішої перемоги та миру.

Впевнена, Ви мужньо витримаєте всі випробування війни і ми ще писатимемо про Вас на світових аренах і теренах.

Тримаймося!” - написала вона у фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: