Завантаження ...

Шахраї на Сумщині обдурили чотирьох жителів на 165 тис. грн

Шахраї на Сумщині обдурили чотирьох жителів на 165 тис. грн фото

Четверо жителів Сумської області стали жертвами шахраїв протягом минулої доби. Поліція регіону закликає громадян бути пильними та не довіряти невідомим людям, які пропонують гроші або просять про допомогу.

Охтирчанка втратила 100 тис. грн, продаючи сукню в інтернеті. 53-річна жінка розмістила оголошення про продаж сукні на сайті OLX. З нею зв'язався "покупець" у соціальній мережі, який попросив перейти за посиланням у Telegram для отримання коштів. Жінка ввела конфіденційну інформацію своєї банківської картки, а замість очікуваних грошей за сукню, втратила 100 000 грн з рахунку.

Пенсіонерка з Роменського району втратила 10 117 грн, намагаючись отримати "єВвідновлення". 62-річна жінка побачила повідомлення про грошову допомогу "Є-відновлення" в групі "Косметологів" у Viber. Вона зареєструвалась з допомогою доньки, перейшла за посиланням та ввела дані для входу до особистого кабінету банку. Згодом з її картки зникли всі гроші - 10 117 грн.

Житель Шосткинського району втратив 4 950 грн, вірячи в "грошову допомогу від ООН". 36-річний чоловік побачив повідомлення про "грошову допомогу від ООН" у Viber. Перейшовши за посиланням, він ввів конфіденційні дані, а потім виявив, що з його картки зникли 4 950 грн.

Пенсіонерка зі Свеси втратила 50 000 грн, вірячи "доньці", яка потрапила в ДТП. Невідома шахрайка зателефонувала пенсіонерці, представившись її донькою, та повідомила, що збила дитину на машині і їй терміново потрібні гроші на лікування. Жінка, прагнучи допомогти "доньці", знайшла 50 000 грн та переказала їх шахрайці. За всіма заявами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян бути пильними та не довіряти невідомим людям, які пропонують гроші або просять про допомогу.

Не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте конфіденційні дані на незнайомих сайтах, не переказуйте гроші на невідомі рахунки.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до поліції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: