Завантаження ...

Під Сумами знайшли у полі збиту російську ракету

Під Сумами знайшли у полі збиту російську ракету фото

Вранці агроном одного з сільськогосподарських підприємств Сумщини, об'їжджаючи поля, виявив на землі великі металеві уламки сірого кольору.

Зрозумівши, що це частини ракети, чоловік негайно повідомив про знахідку поліцію. На місце події прибули вибухотехніки Національної поліції, які оглянули фрагменти та визначили, що вони належать стратегічній крилатій ракеті повітряного базування Х-101. Це одна з 33-х ракет цього типу, які були збиті силами ППО України вночі 8 травня. На щастя, бойова частина ракети не вибухнула під час падіння.

"При довжині 7,5 метрів та вазі 2 400 кг, бойова частина цієї ракети важить 400 кг", - зазначив начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Мобільна група поліцейських саперів оглянула фрагменти ракети, відокремила бойову частину від корпусу та вивезла її у безпечне місце для знищення шляхом підриву.

Ігор Черняк закликає громадян бути обережними та у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, одразу повідомляти про це владі.

"Не підходьте близько до знахідок, не чіпайте їх та не намагайтеся з ними щось робити", - наголошує він.

"У разі виявлення будь-якого вибухонебезпечного предмету, відійдіть від нього не менше ніж на 100 метрів та зателефонуйте на лінію 102", - додає Черняк.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: