Як пройшла «Ніч музеїв — 2024» у Сумах (Фоторепортаж)

Програма проєкту була досить насиченою і налічувала аж 37 заходів. Переважно це було відкриття різноманітних виставок і майстер-класів із різних видів графіки, музики та анімації. Немало було і фотозон, біля яких сум'яни активно фотографувались.

У Сумах 18 травня пройшов черговий мистецький проєкт «Ніч музеїв». Його гаслом було «Мистецтво Перемоги».

Однак сумські музеї з невідомих причин проігнорували цей проєкт. Хоча до 2022 року вони охоче брали в ньому участь. 

Втім, програма проєкту була досить насиченою і налічувала аж 37 заходів. Переважно це було відкриття різноманітних виставок і майстер-класів із різних видів графіки, музики та анімації. Немало було і фотозон, біля яких сум'яни активно фотографувались.
 

Ми надіслали запрошення долучитися до проєкту всім сумським музеям, але вони нічого не відповіли, - говорить директорка КУ «Агенція промоції «Суми» Юлія Левченко.
 


Велику зацікавленість спричинив мистецький захід, організований дизайн-студією «ART’el moda» - ретро-показ одягу сум'ян ІІ половини ХХ століття. Він зібрав понад 300 глядачів. Ажіотаж також викликав перформанс «Червоне і чорне» приватного театру «Нянькіни», що пройшов в укритті Конгрес-центру Сумського держуніверситету.

[GALLERY-140]

Як не дивно, в день мистецького проєкту у місті не пролунало жодної повітряної тривоги. Організатори й сум'яни сприйняли це як добрий знак.

[GALLERY-141]


Богдан Сумський для MistoSumy

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: