У Сумській громаді прощалися з військовослужбовцями Євгенієм Шкурком та Володимиром Грищенком

23 травня Сумська громада провела в останню путь двох захисників України – Євгенія Шкурка та Володимира Грищенка.

23 травня Сумська громада провела в останню путь двох захисників України – Євгенія Шкурка та Володимира Грищенка.

Солдат Євгеній Шкурко був сапером інженерно-саперного взводу. Він загинув 16 травня у Лиманській громаді Донецької області, утримуючи позиції від ворожого наступу, повідомили в Сумському центрі комплектування. Чоловіка відспівали у Свято-Воскресенському кафедральному соборі.

“Одне слово – хлопчик гарний. Дитина. Трохи наївний. Він рвався. Він захищав саме з першого дня, коли було дуже важко, коли нас було мало, 19 людей, і він з цієї групи”, – розказав військовий побратим “Дід”.

“Він був з самого початку війни. Наймолодший. Ми не хотіли, щоб він там був, бо дитина. Сталося як сталося. Ми проганяли, але він нікуди не пішов”, – також розповів інший військовий побратим Євгенія.

“Запам'ятала веселою дитиною, усміхненим. Чорний піджак… Це його був стиль – костюм, біла сорочка і чорна краватка. Пам'ятаю його таким маленьким. Він любив життя – так, як кожен із нас любить це життя. Навчався він у 25 школі, на сьогодні тато і мама там. Сестра у нього воює, тато воює”, – зазначила перша вчителька Євгенія Влентина Чмуль.

Солдат Володимир Грищенко був оператором відділення управління командира мінометної батареї піхотного батальйону. За інформацією Сумського центру комплектування, чоловік помер 19 травня в міській лікарні Кропивницького. Попрощатися з захисником сумчани прийшли до Свято-Миколаївського храму.

Євгенію Шкурку назавжди залишився 31 рік, Володимиру Грищенку 52 роки.

<iframe width="772" height="434" src="https://www.youtube.com/embed/idkbojPfTrc" title="У Сумській громаді прощалися з військовослужбовцями Євгенієм Шкурком та Володимиром Грищенком" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: