Завантаження ...

Затримали жителя Сумщини, який торгував зброєю через інтернет

Затримали жителя Сумщини, який торгував зброєю через інтернет фото

Харківська окружна прокуратура оголосила про підозру 54-річному мешканцю міста Шостка у незаконному придбанні, володінні та продажу вогнепальної зброї та боєприпасів без відповідного дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік незаконно придбав два пістолети та набої до них. Він виставив оголошення про продаж зброї на військовому аукціоні. На пропозицію відгукнулися двоє потенційних покупців з Харківської області.

За один пістолет та понад 30 набоїв продавець запитав 21500 гривень. Один з покупців з Харківщини перерахував гроші, а у жовтні 2023 року продавець відправив йому зброю поштою. Вже у січні цього року зловмисник отримав ще майже 33 тис. грн за продаж другого пістолета.

Правоохоронці затримали продавця за місцем проживання у місті Шостка. Триває встановлення всіх осіб, причетних до злочину. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування веде СВ відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснює ДВКР СБУ, повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: