Завантаження ...

Сумщину відвідав голова правління НЕК «Укренерго»

Сумщину відвідав голова правління НЕК «Укренерго» фото

Володимир Кудрицький розповів про поїздку у три області, в тому числі на Сумщину.

“Вчора і сьогодні разом з членом правління Олексієм Брехтом були на обʼєктах Укренерго в Сумській та Полтавській областях, а також у місті Харків. Останні тижні енергетичні обʼєкти саме в цих областях зазнають постійних атак з боку агресора, здебільшого шахедами. Ціль зрозуміла, адже ворог намагається позбавити енергоживлення Сумщину і особливо Харківщину на тлі активізації власних наступальних дій.

Нам вдалося втримати стабільність енергоживлення цих регіонів завдяки ефективній роботі ППО, а також спорудженому на наших підстанціях фізичному захисту, який прийняв на себе частину удару і захистив від руйнування критично важливе обладнання. Також надзвичайно важливу роль зіграла підготовка резервних схем живлення, розроблених заздалегідь - світло після атак повертали протягом лічених годин.

Разом з керівниками Сумська обласна військова адміністрація Володимиром Артюхом та Полтавська обласна державна адміністрація Філіпом Проніним обговорили питання подальшого нарощування захисту, графіки відновлення та поповнення запасу обладнання, в тому числі резервних автотрансформаторів, а також пріоритетність захисту обʼєктів силами ППО. Обговорили також, чим може допомогти Укренерго для посилення підрозділів, які обороняють енергетичні обʼєкти. Я вдячний колегам, що ми працюємо скоординовано, адже тільки так можна ефективно протидіяти енергетичному терору ворога”, - написав він у фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: