Завантаження ...

Green Expo 2024: фахівці "ЕНЕРА СУМИ" дізналися про нові можливості для "зеленої" генерації

Green Expo 2024: фахівці "ЕНЕРА СУМИ" дізналися про нові можливості для "зеленої" генерації фото

РЕКЛАМА
Представники енергопостачальної компанії "ЕНЕРА СУМИ" взяли участь у виставці-форумі "Green:Expo 2024", що відбулася в столиці. Серед основних тем панельних дискусій – законодавчі новації, що стосуються запровадження механізму самовиробництва, правила набуття статусу активного споживача, зелене відновлення як основа майбутньої стратегії повоєнної відбудови, енергонезалежні регіони: потреби громад та можливості бізнесу.

Виставка альтернативної енергетики та розподіленої генерації зібрала в Києві представників органів місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств, фінансових інституцій і донорських програм, профільних асоціацій та експертного середовища, бізнесовців та інвесторів.

Обговорювали можливості вітчизняного ринку альтернативної енергетики, успішні кейси "зелених" ініціатив, підвищення енергоефективності в житловому секторі, стан і перспективи розвитку відновлюваної енергетики та зарядної інфраструктури, питання реалізації проєктів за фінансової підтримки держави, а також механізми і досвід залучення іноземних інвестицій. 

Енергетичний сектор потребує сучасних рішень. Стосується це як відновлення інфраструктури, пошкодженої чи зруйнованої внаслідок російських атак, так і переходу галузі на європейські стандарти надійності та безпеки. Саме такі тематичні форуми дають можливість поспілкуватися з колегами, обмінятися досвідом, віднайти нових бізнес-партнерів та і загалом бути в темі, - говорить Тетяна КУЗЬМЕНКО, головна адміністраторка Сумського центру обслуговування клієнтів ТОВ "ЕНЕРА СУМИ".

Цьогоріч на законодавчому рівні запроваджено механізм самовиробництва, що змогу споживачам встановлювати генерацію для власних потреб, решту неспожитої електричної енергії продавати своєму електропостачальнику. При цьому, отримати статус активного споживача можуть як побутові, так і непобутові власники генеруючих установок, але з певними обмеженнями щодо встановленої потужності. У чому переваги нововведень і нюанси їх впровадження обговорювали під час форуму. Завдяки участі в заході ми отримали знання та додаткову інформацію, яка знадобиться в подальшому і допоможе компанії швидше реалізувати зміни на практиці, - додала Дар'я МАЛЄЄВА, начальниця відділу по роботі з споживачами електроенергії ТОВ "ЕНЕРА СУМИ".

Також учасникам заходу презентували експозицію енергоефективного обладнання та електромобілів. Відвідувачі виставки могли ознайомитися різноманіттям машин, які навіть під час блекаутів не залишаться із пустим баком.

Впровадження енергоефективних рішень пришвидшить відновлення інфраструктури і сприятиме посиленню енергетичної безпеки України – основний  меседж виставки-форуму "Green:Expo 2024".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: