Завантаження ...

Шахраї на Сумщині знову наживаються на довірливості людей

Шахраї на Сумщині знову наживаються на довірливості людей фото

На минулих вихідних шахраї ошукали жителів Сумської області на загальну суму 48 тисяч гривень.

Зловмисники діяли за стандартною схемою: розсилали повідомлення від імені друзів та знайомих з проханням терміново позичити гроші. Не перевіривши інформацію, довірливі люди переказували кошти на вказані шахраями рахунки. А згодом з'ясовувалося, що це були ошуканці.

Поліцейські закликають громадян бути пильними та не поспішати з переказом коштів, навіть якщо прохання про допомогу надходить від знайомих.

Ось кілька порад, які допоможуть вам уберегти себе від шахраїв:

  • Не перераховуйте гроші, не перевіривши достовірність інформації. Зателефонуйте знайомому або напишіть йому особисте повідомлення, щоб переконатися, що це саме він просить про допомогу.
  • Будьте обережні з підозрілими посиланнями, навіть якщо вони надходять від знайомих. Не переходьте за ними, адже це може бути пастка.
  • Якщо ви отримали повідомлення з проханням про допомогу, напишіть спільним друзям у соцмережах та запитайте, чи не отримували вони схожих повідомлень від цієї людини. Це допоможе вам з'ясувати, чи дійсно вона потребує допомоги.

Пам'ятайте: шахраї постійно удосконалюють свої методи, тому важливо завжди бути насторожі та не піддаватися на їхні хитрощі, повідомили в поліції Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: