Завантаження ...

Співробітників охтирського лісгоспу судитимуть за незаконну вирубку дерев на 2 млн грн

Співробітників охтирського лісгоспу судитимуть за незаконну вирубку дерев на 2 млн грн фото

На Охтирщині перед судом постануть посадовці одного з підрозділів агролісового підприємства.

За даними слідства 44-річний та 41-річний зловмисники працюючи в ДП«Охтирський лісгосп», вступили в злочинну змову для отримання неправомірної вигоди.

Зловживаючи своїм службовим становищем зловмисники організували незаконну вирубку 117 дерев породи дуб та ясен, поза межами одного з населених пунктів Охтирського району. Відповідно до експертного висновку розмір заподіяної навколишньому середовищу шкоди становить більше 1970000 гривень.

У подальшому з метою приховування походження незаконно вирубаної деревини одним із зловмисників було укладено договір ніби то для виконання робіт із очищення від дикої порослі та неякісної деревини на земельних ділянках, де було здійснено незаконний поруб. Тим самим легалізувавши деревину отриману злочинним шляхом.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт за рядом статей Кримінального кодексу, а саме ст. 364 (зловживання службовим становищем), ст. 246 (незаконний поруб дерев), ст. 209 (легалізація майна одержаного злочинним шляхом) відповідно до розподілу ролей між співучасниками, інформує відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: