Завантаження ...

Сум’ян запрошують до обговорення бачення відновлення громади

Сум’ян запрошують до обговорення бачення відновлення громади фото

У Сумах проведуть Стратегічну сесію з розробки Концепції інтегрованого розвитку Сумської міської територіальної громади.

Концепція інтегрованого розвитку нашої громади — стратегічний документ, що дає можливість проаналізувати наявну ситуацію в громаді, запланувати її відновлення та просторовий розвиток у майбутньому. Сумська міська рада спільно з робочою групою та експертною командою працюють над її розробкою. Метою створення концепції є широке залучення місцевих мешканців та мешканок, бізнесів, громадськості, місцевих експертів та всіх зацікавлених сторін.

Тож запрошуємо представників та представниць громадськості, підприємців, експертної спільноти у сфері місцевого розвитку, органів місцевої та регіональної влади, ВПО, ветеранів та ветеранок війни, волонтерів та волонтерок та всіх активних мешканців взяти участь в обговоренні бачення майбутнього відновлення громади та пошуку стратегії вирішення нагальних викликів громади.

Провести Стратегічну сесію планують 26 червня, але потрібно попередньо зареєструватися до 24 червня за посиланням https://forms.gle/V3s66Rx21UdbEStd8

Час та місце буде уточнено індивідуально після реєстрації з безпекових міркувань.

Під час Стратегічної сесії команда проєкту презентує ключові висновки щодо сильних та слабких сторін громади, ризиків та потенціалів майбутнього відновлення та розвитку громади. На основі аналізу учасники сесії спільно сформують ключові пріоритети відновлення громади та відповіді на нагальні виклики, а також сформують візію майбутнього просторового розвитку Сумської громади.

Команда експертів та експерток наразі проводить збір та аналіз даних та інформації щодо викликів та потенціалів, проблем та сильних сторін громади.

Наступним кроком є визначення пріоритетних сфер, ключових підходів та принципів відновлення та розвитку громади та формування пріоритетних проєктів, що дадуть можливість розв'язати наявні проблеми та закласти можливі стратегії розвитку громади в майбутньому.

Додамо, що до 15 червня триває збір пропозицій від громадськості.

Концепцію інтегрованого розвитку Сумської МТГ розробляє аналітичний центр Cedos, бюро партисипативного планування «Cité» та архітектурне бюро «PSEL» у співпраці з Сумською міською радою за підтримки Міжнародний фонд "Відродження", а також у межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Детальніше

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: