Завантаження ...

У Шостці попрощалися із захисником України Сергієм Іпатком

У Шостці попрощалися із захисником України Сергієм Іпатком фото

8 червня у Шосткинській громаді провели в останню путь захисника Сергія Іпатка.
 

Іпатко Сергій Іванович народився 12 травня 1981 року в селі Бирине Новгород-Сіверького району Чернігівської області.

Згодом родина хлопця переїхала жити в село Ковтунове Шосткинського району, де Сергій закінчив 9 класів місцевої школи.

Оскільки з дитинства Сергій захоплювався роботою з деревом – любив різьбити і це в нього дуже добре виходило, при виборі професії не виникало питань. В 1999 році юнак закінчив Шосткинське ПТУ № 19, отримавши спеціальність «столяр будівельний, тесляр».

Після строкової служби в армії розпочав свій трудових шлях – тривалий час працював за кордоном в галузі будівництва та в Києві.

Працьовитий, добрий, товариський, готовий завжди прийти на допомогу – таким був Сергій Іванович.

Він обожнював свою родину, був відданим сином, братом, дядьком та хресним – мати, брат, сестри, племінники та похресники були для нього найближчими та найулюбленішими людьми.

Сергій користувався повагою серед односельців, бо був небайдужим та брав активну участь в житті села.

В 2015-2016 роках боронив українську землю від російсько-терористичних військ в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

В 2016 році підписав контракт на військову службу.

За значний особистий внесок в справу підвищення обороноздатності держави та сумлінне виконання службових обов’язків Сергій Іванович неодноразово був нагороджений Почесними грамотами. Загиблий Герой відзначений нагрудним знаком «Учасник АТО».

Початок повномасштабної війни застав Сергія вдома. Напередодні він приїхав з Києва, де працював в охоронній фірмі, навістити рідних.

24 лютого 2022 року, не вагаючись ні хвилини, Сергій Іванович пішки відправився до Шостки та став до лав територіальної оборони.

Військовослужбовець Сергій Іванович Іпатко з позивним «Вікінг» ніс службу на блокпостах нашої громади, боронив Бахмут, воював в Харківській області та під Лиманом.

Мав дуже добрі стосунки з бойовими побратимами, які його щиро поважали. За руду бороду товариші по службі називали Сергія «Абрикосом».

У Сергія було багато планів на майбутнє, він мріяв створити свою сім’ю – одружитися та народити дітей. Мріяв про свій будинок та про мирне життя в вільній Україні.

1 червня 2024 року гранатометник Іпатко Сергій Іванович мужньо загинув в бою за Україну біля м. Красногорівка Мар’їнської міської громади Покровського району Донецької області.

Шосткинська громада вкотре втратила свого сина, справжнього патріота та людину з великої букви, повідомили в мерії Шостки.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: