Завантаження ...

320 грн за відро - яка ціна у Сумах на місцеву ягоду й городину

320 грн за відро - яка ціна у Сумах на місцеву ягоду й городину фото

Сезон городини і ягід з власних садів-городів – найкраща пора для любителів базарувати й поторгуватися. Не у всіх селян є час чекати “свого” покупця, і не кожний дачник навчений комерції. Проте всі вони господарюють на своїх ділянках з любов’ю і продають з задоволенням. Підтримувати сільськогосподарського виробника – діло вдячне і благородне в усі часи – для покупців і для журналістів.

Ми пройшлися стихійним ринком на вулиці Шевченка, що біля Центрального ринку міста Суми, і зробили “аграрний” фоторепортаж.
Чому дрібні продавці не хочуть винаймати місце на ринку, що поруч, не є темою нашого матеріалу, проте одна з продавчинь пояснила своє небажання зависокою для неї орендною платою, так званим “містовим” на Центральному ринку - 30 грн за метр прилавка без ваг,  50 грн – з вагами за день торгівлі. 

Журналісти MISTOSYMY.com поцікавились: звідки приїхали продавці; чи самі вирощують продукцію, що пропонують; в яку ціну перші ягоди з власних садочків й грядок та перша городина з власних тепличок й ділянок.

 

Віра Миколаївна їздить реалізовувати свої ягоди з села Мала Ворожба Лебединськго району, а це аж 25 км від Сум. Вона вирощує полуницю на 8 сотках, зараз якраз сезон, то привезла аж 50 кг полуниці сортів “Купчиха” і “Азія” за ціною від 70 до 100 грн за кг.
 



Тетяна з села Степанівка Сумського району, що за 14 км від Сум, привезла черешню з власного садка по 80 грн за кілограм, власну полуницю по 350 грн за відро і зелень зі свого городу.



Віра Іванівна, сум’янка, має невеличкий городик у полі в районі вулиці Ковпака. Готова продати відро власноруч вирощеної полуниці за 320 грн, пучок кропу - за 5 грн, пучок зеленої цибулі - за 10 грн, головку молодого часнику -  також за 10 грн.



Володимир, живе у Сумах, мікрорайон Тепличний, має там власний город, білу черешню продає за гарною ринковою ціною 100 грн за кілограм.
 



Микола Федорович привіз молоду картоплю з власного городу з Верхньої Сироватки, що на відстані 15 км від Сум. Має город 15 соток. Картоплю продає по 40-45 гривень за кілограм.
 



Таня, з села Шпильовка Сумського району,що за 16 км від Сум. Продає суниці, які зібрала в лісі, стакан 500 мл коштує 80 грн. Пізніше збирається продавати власну городину.
 



Алла, з села Верхнє Піщане Сумського району, добирається 4-5 км до місця торгівлі, хоче продати півтора відра огірків з власної теплиці, яка має розмір три на п’ять метрів. ціна одного кілограма огірків - 70 гривень.
 



Яна, сум’янка, живе в районі Пришиба, має 6 соток городу і садові дерева. Хоче продати білу шовковицю по 15 гривень за стакан, наступною ягодою буде сортова алича, яку вирощує свекор. На цьому сезон торгівлі їх родини скінчиться.
 



Надія, з села Нижня Сироватка, Сумського району, що за 22 кілометри від Сум. Привезла на продаж трошки полуниці по 85 гривень за кілограм, цибульку і часничок.

Анна Крамар для MISTOSUMY.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: